Hévíz a csúcson

Címkék: Hévíz, turizmus, wellness

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A múlt évben átlépte az egymilliót a vendégéjszakák száma Hévízen, ahol az elmúlt tíz év átlagában 10-15 százalékkal növekedett a turisták által eltöltött idő hossza, a legnagyobb mértékben az oroszok jelenléte erősödött a fürdővárosban.

Papp Gábor a város polgármestere a 2011-es év eredményeit összesítve elmondta: a 2009-ben még 727 ezres vendégéjszaka számot 2010-re közel 999 ezerre növelték, tavaly pedig 1 millió 51 ezerre emelkedett. A vidéki települések közül ezzel a leglátogatottabb város lett Hévíz, ahol a legkisebbtől a legnagyobb szolgáltatóig megvalósított "valódi szakmai összefogásnak" is köszönhető a kedvező változás - összegezte a városvezető.


Egyre nő a vendégéjszakák száma (Lotus Therme Hévíz)


Hozzáfűzte, hogy közösen tervezik a marketingstratégiát, egyeztetik a programokat, és azt is együttesen döntik el, hogy milyen területen érdemes erősíteni, akár anyagi eszközökkel is. A városnak sikerült új piacokat is nyitnia, az elmúlt évben elindított rendezvénysorozataival pedig ugyancsak újabb vendégeket tudott megnyerni.

Repülőteret is szeretnének

A hévízi fejlesztések között említette a római romkert felújítását, az Alsópáhokkal közös kerékpárút megépítését, és több szálloda szolgáltatásbővítéseit. Ugyanakkor még nem megoldott a közeli sármelléki repülőtér kérdése, ugyanis a város szeretne aktívabban bekapcsolódni a jelentős növekedési potenciállal bíró leszállóhely üzemeltetésébe, s erről várhatóan rövid időn belül döntés születik.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke megerősítette, hogy az elmúlt évben végzett tudatos marketingmunkának és településirányításnak köszönhető elsősorban a vendégéjszakák növekedése. Rendkívül sokat jelentett és üzletileg is megtérülő, hogy a város "térségben gondolkodik" - tette hozzá.

A részletes adatokat ismertetve Könyid László, turizmusért felelős alpolgármester közölte, továbbra is Németország számít a legfőbb küldő piacnak, de erőteljesen növekedett az orosz, a szlovák és a cseh vendégek száma. A Hévízre érkező turisták 90 százaléka kereskedelmi szálláshelyet, 10 százalékuk magánszállást vesz igénybe, és jelenleg közel 80 ezer vendégéjszakát jelent a sármelléki repülőtérre érkező vendégek forgalma.

A kereskedelmi szálláshelyek táblázatban bemutatott statisztikai adatai alapján Hévízen a múlt év első 11 hónapjában 155 százalékkal nőtt az orosz, 60 százalékkal az ukrán, 43 százalékkal a szlovák, 30 százalékkal pedig a cseh turisták által eltöltött vendégéjszakák száma. Kis mértékű visszaesést mutat a Németországból és Ausztriából érkezők száma.

Könyid László elmondta: 2011-ben 441 millió forintra emelkedett a város idegenforgalmiadó-bevétele (IFA), miközben ez 2010-ben 407 millió forint volt. Az IFA mértéke ugyanakkor csak 10 forinttal nőtt, 420 forintra tavaly, 2012-ben pedig változatlan marad.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5