Herendi porcelán Lavenóban

Címkék: Herendi, kiállítás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az olaszországi Laveno-Mombello kerámiamúzeumában nyílik meg szombaton a Herendi Manufaktúra legújabb külföldi kiállítása, amelyen a látogatók megismerhetik az új Viktória mintát is.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyik legfőbb missziója, hogy a magyar értékeket és a herendi porcelánkultúrát Magyarország határain túl is megismertesse, ezért idén kiállítás nyílt az észtországi Palmse Kastélyban (Tallinn mellett), Németországban a Berlini Magyar Nagykövetség épületében, Ausztriában a kismartoni Eszterházy-kastélyban, július elsején pedig az olaszországi Laveno-Mombello kerámia múzeumában - közölte Jávorka Gyula, a manufaktúra szóvivője szerdán az MTI-vel.

MTI

A szeptember 2-ig megtekinthető tárlaton a látogatók találkozhatnak az új Viktória mintával, amellyel díszített herendi porcelánt az angol királyi ház tagja, Vilmos és felesége, Kate kapott a magyar állam ajándékaként az "évszázad esküvőjén". Kiállítanak egy-egy Schrammel Imre által alkotott szobrot, modern csészepárosításokat és a manapság sikeres, áttört kosarakat és tálakat is. A klasszikus darabok mellett bemutatják a kortárs herendi porcelánokat is.

A Herendi Porcelánmanufaktúra a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája, ahol mind a mai napig kézműves hagyományok útján készül a kiváló minőségű herendi porcelán. Termékpalettáján több mint 16 000 különböző fehér forma és több mint 4000 különböző minta szerepel.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5