Hatvanezer dollár Chaplin kalapjáért

Címkék: Chaplin, árverés

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hatvankétezer-ötszáz dollárért talált gazdára Charlie Chaplin legendás kalapjának és sétabotjának egy-egy példánya vasárnap Los Angelesben egy árverésen, amelyet hollywoodi relikviákból és a popkultúra más emlékeiből rendeztek.

A Bonhams aukciós ház előzőleg 40-60 ezer dollárra (9-13 millió forintra) becsülte a kellékek árát. Lucy Carr becsüs szerint nem lehet tudni, Chaplinnek hány kalapja és pálcája maradt fenn. A vasárnap kalapács alá került példányok egy magángyűjteményből származnak, de közvetlenül kötődnek a legendás nevettetőhöz - mondta Carr.

-

A félrecsúszott kalapban, kezében sétabottal csetlő-botló csavargó figurája világsztárrá tette a brit színészt. Hollywoodi legendák szerint a "hős" véletlenül született egy esős napon a Keystone Stúdióban: először az 1914-ben készült Gyermek autóverseny Velencében című rövidfilmben tűnt fel, utoljára pedig az 1936-os Modern időkben szerepelt.

Az árverésen 25 ezer dollárért talált vevőre John Lennon egy kézzel írt levele, amelyre az énekes ráfirkálta önmaga és kedvese, Yoko Ono pucér ábráját is. Egy Marilyn Monroe-t ábrázoló fotósorozatot 21 250 dollárért vettek meg, míg egy absztrakt Frank Sinatra-olajfestmény 10 625 dollárért kelt el.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5