Hárommilliót fizettek két prémium sárgadinnyéért Japánban

Címkék: sárgadinnye, Japán

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egymillió jenért (2,8 millió forintért) árvereztek el csütörtökön Japánban két prémiumminőségű sárgadinnyét az idei első termésből; a már-már aranyáron mért dinnyét nyilvános bemutatás után egy tokiói francia étterem, illetve egy hokkaidói borozó pénzes vendégeinek szolgálják majd fel.

A narancssárga húsú, mézédes sárgadinnye az északi Hokkaido sziget legészakibb vidékén, Jubari egykori bányaváros környékén termett, és az idei idény első árverésén, a szapporói központi nagybani piacon talált gazdára Makita Tosiaki, egy gyümölcsnagykereskedelmi cég igazgatója személyében. Makita elmondta, hogy eltökélt szándéka volt megvenni az idei évad első tétel sárgadinnyéjét, "kerül, amibe kerül".
   
Bár a kétdarabos tételért adott közel hárommillió forint önmagában soknak tűnik, az eladási ár jóval elmarad a 2008-as rekordtól, amikor 2,5 millió jent adtak az akkori termés első két legjobbnak látszó sárgadinnyéjéért. Az idei "olcsóságot" a gazdasági nehézségekkel magyarázzák szakértők.


  
Jubariban szerdán kezdődött a dinnyeszüret, és csütörtökön árverezték el az első 110 illatozó sárgadinnyét. "A termelők kemény munkájának köszönhetően idén szépek a dinnyéink" - mondta Szuzuki Naomicsi, Jubari polgármestere, aki azt szeretné, ha az ország minden lakója megkóstolná a híres jubari sárgadinnyét.
   
Japánban, ahol egyetlen almáért ezer forintnak, egy kosár cseresznyéért pedig akár több mint húszezer forintnak megfelelő összeget is elkérnek, a vásárlók már hozzászoktak, hogy mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a minőségi áruért.
   
Az idényindító terményárveréseken elért csillagászati árak mindazonáltal inkább reklámcélúak és szimbolikusak, semmint valódi piaci értéket tükrözők.
    Híres Hokkaidón a szezonkezdő júniusi görögdinnye-árverés is, amelyen a Denszuke fajtájú, fényes fekete héjú dinnyéért tavaly 300 ezer jent (850 ezer forint) is megadtak.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5