Kimentették a földkerülő franciát

Címkék: vitorlás, hajótörés,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy az útirányát megváltoztató óceánjáró kirándulóhajó mentette ki a tengerből a hajótörést szenvedett francia Alain Delord-t, aki egyedül akarta megkerülni a világot vitorláshajójával, de hajótörést szenvedett az erős viharban Tasmánia partjaitól több száz kilométerre délre.

A 63 éves bretagne-i férfi 56 órája hányódott mentőcsónakján a tengeren, Tasmánia szigetétől mintegy 900 kilométerre dél-délnyugatra, valahol az Indiai- és Csendes-óceán találkozásánál, amikor az Orion nevű kirándulóhajó vasárnap este a fedélzetére emelte. Az ausztrál tengeri mentőszolgálat által riasztott, a Macquarie-szigeti túrára tartó óceánjárónak 53 órára volt szüksége, hogy elérje a hajótörés helyét.

-

Az AFP tudósítása szerint a kirándulóhajó utasai először mérgelődtek, hogy meg kell változtatniuk útjukat, de aztán nagy éljenzéssel fogadták a jó egészségben a fedélzetre lépő szólóvitorlást.

Mike Taylor, a hajó kapitánya szerint a csodával határos, hogy sikerült észrevenni az erősen hullámzó tengeren egy hatalmas hullám tetején a parányi mentőcsónakot, amely aztán pillanatok alatt szem elől is tűnt egy időre.

Alain Delord pénteken kényszerült elhagyni Tschouk Tschouk Nougat nevű 10,5 méteres vitorlását, mivel annak az erős viharban letört a vitorlája, majd a hajótest is megsérült.

A francia szólóvitorlás október 27-én indult útnak a nyugat-franciaországi Crouesty kikötőjéből, hogy 170 nap alatt megkerülje a Földet.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5