860 féle párlat versenyez a gyulai kisüstipálinka-fesztiválon

Címkék: pálinka, verseny, Magyarország

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Kilenc országból 858 pálinka-, illetve gyümölcspárlatminta érkezett az április 17-én megrendezésre kerülő 2010-es 11. nemzetközi kisüstipálinka-fesztiválra. Még Ausztráliából is érkezett nevezés.

Lovász Sándor elmondta: a szomszédos országok mellett érkezett például pálinka vagy gyümölcspárlat Ausztráliából, Örményországból, sőt még Kínából is.


Kínából is küldenek párlatot

Az örmények például a borpárlatból készített Ararát brandyt nevezték be, míg a szomszédos Erdélyből több mint 70 mintát juttattak el Gyulára.

A több mint 30 tagú nemzetközi szakmai zsűri március végén végzi el az "érzékszervi minősítést" Gyulán, majd ezt követően 2010. április 17-én tartják meg az ünnepélyes eredményhirdetést.

A győztes pálinkát az idén is elhelyezik decemberben a III. Szent Miklós Pálinkaünnep keretében a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban felállított vitrinben.

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

sompalinka | 2010. április 1., csütörtök 20:14:52

Jó hír, és azért bízom abban -biztos ugyan nem vagyok-, hogy az elmúlt évek "érdekes" eredményeket produkáló, huncutsággal átszőtt, sokszor szakmaiatlan tradíciója nem nehezedik a mostani verseny "szakmai" munkájára, pártatlanságára! Csak nehogy igaza legyen Graciánnak, aki azt mondta: "Használni kevesen tudnak, ártani úgyszólván mindenki." Én a verseny szakmaiságára, tisztaságára gondolok! Gracián meg ki tudja!

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5