Összeszedték II. Erzsébet királynő legszebb ékszereit

Címkék: gyémánt, ékszer, kiállítás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Gyémántjubileumi gyémántkiállításra készül a brit királyi udvar, bemutatva a nagyközönségnek azokat a felbecsülhetetlen értékű drágaköveket, amelyek valamilyen módon kötődnek II. Erzsébet királynő uralkodásának eddig 60 évéhez.

Nagy-Britannia népe az idén ünnepli uralkodója gyémántjubileumát, vagyis trónra lépésének 60. évfordulóját. A hamarosan 86 esztendős királynő édesapja, VI. György király 1952-ben bekövetkezett halála óta áll az Egyesült Királyság élén.

Ebből az alkalomból - az igen nagy számú más ünnepi esemény mellett - a Buckingham-palota, a fő londoni királyi rezidencia idei nyári kiállítását az uralkodói gyémántoknak szentelik.

A palotát két hónapra minden nyáron megnyitják a nagyközönség előtt, és ilyenkor aktuális tematikájú kiállításokat is rendeznek. Az idén természetesen magától értetődő volt, hogy a fő témát a gyémántjubileum szolgáltatja.

theatlantic.com
A legfontosabb ékszereit mutatják be

A kiállításon az udvar tájékoztatása szerint láthatók lesznek sok más mellett mindazok a gyémántok, amelyeket az akkor 27 esztendős II. Erzsébet királynő koronázási szertartásán viselt. Kiállítják emellett a híres Williamson-brosst is, amelynek közepén egy rendkívül ritka, rózsaszín gyémánt csillog.

A 23,6 karátos követ - amelyet Tanzániában találtak - még hercegnőként kapta a jelenlegi uralkodó John Williamson kanadai geológustól esküvői ajándék gyanánt 1947-ben.

A Buckingham-palota - szó szerint - csillogó kiállításának rendezői azonban még távolabbra visszamennek az időben, és olyan gyémántékszereket is a nagyközönség elé tárnak, amelyek a brit monarchia legutóbbi kétszáz évéhez kapcsolódnak. Megtekinthető lesz például Viktória királynő miniatűr, mindössze 9 centiméter átmérőjű kiskoronája, amelyet apró mérete ellenére is 1200 gyémánt ékesít.

A Daily Mail érdeklődésére, hogy mekkora értéket képviselnek a kiállítandó királyi ékszerek, a brit uralkodóház patinás képzőművészeti gyűjteményét kezelő Royal Collection vezetője, Jonathan Marsden csak annyit mondott, hogy "abszolút felesleges és lehetetlen vállalkozás lenne ezt felbecsülni".

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5