Gordon Ramsay félmilliárdra perel egy kanadai étteremet

Címkék: Gordon Ramsay, étterem

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Beperelte egykori partnerét, a montreali Laurier BBQ étterem tulajdonosát Gordon Ramsay sztárséf elmaradt jogdíjak és feltételezett becsületsértő kommentárok miatt.

Ramsay ügyvédei keresetet nyújtottak be Danny Lavy ellen, akit 2,25 millió kanadai dollár (több mint félmilliárd forint) megfizetésére akarnak kötelezni az elmaradt jogdíjak miatt. A keresetből 500 ezer dollár rágalmazás miatt nyújtandó kártérítés. A történteket sem az étterem szóvivője, sem maga Lavy nem kívánta kommentálni.
   

Mindig zajlik körülötte az élet

Februárban a tulajdonos felmondta szerződését Ramsayvel, és megváltoztatta az étterem nevét a korábbi Laurier Gordon Ramsayről The Laurier 1936-ra. A kereset szerint ezt a megállapodás szerint tíz évig nem tehette volna meg, hacsak a vendéglátóhely csődbe nem megy, vagy nem hoz legalább négymillió dolláros hasznot az első öt évben. Ramsay ügyvédei azzal érvelnek, hogy az étterem nem teljesítette a licencszerződés egyik pontját sem.
   
A bíróságnak beadott dokumentumokban Ramsay azt állítja, hogy Lavy megrágalmazta őt, amikor nyilvánossá tette szerződésük felbontását a Montreal Gazette című napilapban. Ebben a cikkben a tulajdonos azt nyilatkozta, hogy Ramsay "túlságosan is elfoglalt, hogy meglátogassa az éttermet", és hogy a sztárséf csapata semmi olyat nem tett az étteremben, amit annak saját gárdája ne tudott volna önerőből is megcsinálni. Hozzátette, hogy Ramsay nem értett egyet a tulajdonos elképzeléseivel, mindössze apró változtatásokat eszközölt az étlapon ahelyett, hogy valami igazán "nagyágyú" fogással állt volna elő, és nem tett erőfeszítéseket a hely promóciójának érdekében sem, például nem ment el népszerű talk-show-kba nyilatkozni.
   
Ezeket a kijelentéseket a sztárszakács ügyvédei "hamisnak és rágalmazónak" értékelték. A kereset ezenfelül megjegyzi, hogy Ramsay neve nagy értékű védjegy. "A felperesre tett negatív és kritikus nyilvános megjegyzések okozhatják neve és a hozzá kötődő vállalkozások piaci értékének csökkenését" - fejtették ki az ügyvédek.
   
A skót születésű Ramsayt a Pokol konyhája és hasonló főzőshow-k tették világhírűvé, neve alatt számos népszerű vendéglő működik.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5