Gombamód növekszik a legnagyobb kínai felhőkarcoló

Címkék: Kína, felhőkarcoló, hotel

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Már a 300 méteres magasságot is meghaladta az évtized közepére elkészülő Sanghaj Torony, amely Kína legmagasabb épülete, sok más szempontból pedig világelső lesz.

Szédületes tempóban épül a 23 milliós kelet-kínai Sanghaj legújabb jelképének számító Sanghaj Torony (Shanghai Tower, Shanghai zhongxin dasha). A 632 méter magasságúra tervezett, spirálban tekeredő felhőkarcoló elkészültekor a 600 méteres Kanton Tornyot maga mögé utasítva Kína legmagasabb épülete lesz, a világon pedig csupán a dubaji Burdzs Kalifa szárnyalja majd túl. A Sanghaj Torony 121 emeletén összesen 381,6 ezer négyzetméternyi alapterületén irodák, vendéglátóhelyek és szálloda kapnak helyet, ahol várhatóan 16 ezren dolgoznak majd.

http://vincentloy.files.wordpress.com
Még "csak" háromszáz méter magas

A "szuperfelhőkarcoló" magassága idén május végén a 303,5 métert is meghaladta, négy év munka eredményeként jelenleg 65 emelet van készen. A tervek szerint a torony év végére 86 emeletesre, vagyis 403 méteresre nő, az építkezési munkák befejezése legkésőbb 2015 elejére várható.

Elkészülte után a Sanghaj Torony nevéhez több világelsőség is tartozik. Ugyan nem lesz a világ legmagasabb épülete, kilátója a 100. emeleten, 474 méteren lesz, látogatóként ilyen magasból kitekinteni az egész világon egyedül itt adódik a turistáknak lehetősége. Rekord kötődik a felhőkarcoló felső részében helyet kapó luxusszállodához is, mely a 84. és 110. emeletek közti elhelyezkedésével a világ legmagasabban fekvő hotelje lesz.

A Sanghaj Toronyban összesen 106 lift segíti a közlekedést, amelyeket a japán Mitsubishi Electric szolgáltatja, három közülük percenként az 1,08 kilométeres sebességre is képes, amivel a világ leggyorsabb liftjei lesznek. A Sanghaj Torony környezete is egyedülálló, közvetlen szomszédságában kap helyet ugyanis a 432 méter magas Sanghaji Pénzügyi Világközpont és a 370 méter magasan fekvő Jin Mao Torony, ilyen közel álló magas hármasra pedig a világon egyedül Sanghajban adódik példa.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5