Gazdát cserélt Freddy Mercury autója

Címkék: Rolls Royce, Freddie Mercury,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Csaknem kilencvenezer euróért - mintegy huszonhatmillió forintnyi összegért - vásárolta meg egy orosz vállalkozó Freddy Mercury egykori Rolls Royce-át egy birminghami árverésen.

A Coys aukciós ház korábban 11-13 ezer euróra becsülte az 1974-ben készült Silver Shadow értékét. Az üzletember ennek több mint hatszorosát fizette. Ezért a pénzért azonban nemcsak az autót kapta meg, hanem egy csomag papírzsebkendőt is: a Coys szerint Mercury családjának nem volt lelki ereje, hogy az énekes halála után kivegye azt a járműből.

A gépkocsit az énekes Goose Productions nevű cége 1979-ben vásárolta meg. Mivel a sztárnak nem volt jogosítványa, a Rolls Royce-t mindig sofőr vezette egészen Mercury 1991 novemberében bekövetkezett haláláig. Azóta az autó Mercury családjának a tulajdonában volt. Utoljára a We Will Rock You című musical 2002-es premierjekor használták.

A Queen egykori menedzsere, Jim Beach levélben erősítette meg gépkocsi eredetét. A 6,75 literes, V8-as motorral ellátott Silver Shadow automata, és mintegy 100 ezer kilométert futott. Most is ugyanolyan, mint amikor az énekest szállította: belső borítása szürke bőrből és fából készült, ablakai elektromosak, gépkocsitelefon és magnó is van benne.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5