Film készül Kincsemről

Címkék: film, Kincsem

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Film készül Kincsemről, a csodalóról, a tervek szerint mintegy 30-60 millió dollárból (6,5-13 milliárd forintból) megvalósuló alkotást 2015 tavaszán mutathatják be - hangzott el az előkészületekről tartott sajtótájékoztatón.

A film forgatókönyvét Bereményi Géza írja, a dramaturg Szőcs Géza költő, a miniszterelnök főtanácsadója, rendezőnek pedig egy Oscar-díjas alkotót kérnek fel.

Losonci Gábor producer elmondta, hogy a film angol, orosz, német, amerikai és osztrák koprodukcióban készül. Hat főszereplője lesz, ebből két szerepet amerikai Oscar-díjas színészeknek szánnak, nevüket - akárcsak a rendezőét, aki egyébként nem magyar alkotó lesz - egyelőre nem árulta el. Kiemelte: a nagy költségvetést a sztárszereposztás is indokolja, amellyel szélesebb nézőközönséget szeretnének megszólítani. Érzékeltette, hogy a két amerikai színész és a rendező gázsija a költségvetés felét teszi ki.

A producer a sajtótájékoztatón annyit elárult, hogy Weisz Fanni jószolgálati nagykövet, egykori szépségkirálynő kapja az egyik főszerepet; Elena Drapeko orosz színész, a duma kulturális bizottságának első elnökhelyettese Kincsem trénerének a feleségét játssza, de feltűnik a filmben Oszter Sándor is. Mintegy ötéves előkészítő munka után 2014 tavaszán kezdődhet a forgatás, a bemutatót 2015 tavaszára tervezik.

Losonci Gábor arról is beszélt, hogy a produkció nem vesz igénybe állami támogatást, a Magyar Nemzeti Filmalaphoz sem pályáztak, a szükséges forrásokat vállalkozók és befektetők adják össze.

Szőcs Géza azt hangsúlyozta, hogy a tervezett produkció léptéke meghaladja a hazai a lehetőségeket, hiszen bekerülési összege meghaladhatja "az egyéves, sőt akár a kétéves keretét annak, amit Magyarország ma filmre fordíthat". Szerinte ezért kivételes fontosságú az orosz partner megnyerése, mert - mint fogalmazott - ez a széles ívű együttműködés "új energianívóra emelheti az orosz-magyar kapcsolatokat".

-

A miniszterelnök főtanácsadója szerint "miközben valóban nemzeti ez a történet, egyben egyetemes is". Hozzátette: a hajdanvolt csodaló története segíthet, hogy a győzni akarás és tudás ismét fontossá váljon a magyar pszichében.

Elena Drapeko szerint a Kincsem-film egy "igazi hollywoodi történet" lesz.

Kincsem, a csodakanca 1874. március 17-én jött világra. A világhírű magyar ló 54 alkalommal indult versenyen és mindet megnyerte. Kincsem karrierje kétéves korában kezdődött, trénere az Angliából Gödre települt Hesp Róbert volt. A versenyló életében beutazta fél Európát. A versenyzést hatévesen hagyta abba, amikor kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ezután tenyészkanca lett belőle, a tápiószentmártoni ménesben öt csikót hozott a világra. Kincsem 1887. március 17. hajnalán múlt ki. Teljesítményét soha egyetlen versenyló sem tudta elérni, ezzel az egész magyar versenylótenyésztésnek szerzett világhírnevet.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5