Ferrari és Rolex a zálogházakban

Címkék: zálog, Ferrari, Rolex

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A pénzügyi válság demokratikus mivoltának beszédes jeleként immár a brit gazdagok is egyre gyakrabban szorulnak a zálogházak gyors - és igen drága - kölcsöneire, amelyek fedezeteként nem egyszer komoly értékű személyes tárgyaikat - Ferrarijukat, Rolex órájukat, sőt jachtjaikat vagy magánrepülőjüket - helyezik letétbe.

A Borro nevű brit zálogkölcsönző hálózat járműszállító teherautói a The Times című tekintélyes konzervatív napilap szerdai beszámolója szerint most már rendszeresen a leggazdagabb londoni kerületek - Chelsea, Kensington, Fulham - címeire vonulnak ki, hogy "diszkréten" elvigyék platójukon a szorult anyagi helyzetbe került tulajdonosok Porschéjét, Mercedesét, Ferrariját vagy BMW-jét.


Egyre nagyobb számban parkolnak a zálogházakban

A riportot illusztráló fotón egymás mellett négy Ferrari látható a cég raktárában. A Borro trezorjaiban mindemellett gyémántokkal ékesített gyűrűk, Rolex órák, nemes borok, Fender elektromos gitárok, sőt egy Henry Moore-szobor és egy Ivor Novello-díj is várja, hogy pénzzavarba került gazdái kiváltsák.

Az Ivor Novello az egyik legrangosabb brit könnyűzenei elismerés, amelyet dal- és zeneszerzőknek ítél oda 1955 óta minden évben a Zeneszerzők és Dalszövegírók Brit Akadémiája.

A Borro tulajdonosa, Paul Aitken természetesen nem árulta el, hogy a brit pop-rock nagyjai közül ki adta zálogházba a tömör bronzszobrocskát, azt azonban elmondta a The Timesnak, hogy a 2008-ban alapított cég a közeljövőben várja százezredik ügyfelét, és az eddigi legnagyobb zálogkölcsön-tranzakciót tavaly ütötte nyélbe, amikor egymillió fontot fizetett egy teljes képzőművészeti kollekcióért.

Ez sem olcsó megoldás, de rövid időre megfelel

A zálogkölcsön korántsem olcsó: a cég a nagy összegű hiteleket éves szintre számolva 39,1 százalék kamatra folyósítja, a tízezer fontnál kisebb értékű szerződések után pedig 68,8 százalék is lehet a kamatteher.

Az ügyfelek azonban általában rövid időre veszik igénybe ezt a pénzforrást: az átlagos futamidő négy és fél hónap.

justluxe.com
Többnyire csak röviden időznek a zálogházban

A gazdasági válságtól szorongatott britek sanyarú helyzetét illusztrálja az is, hogy a legnagyobb brit zálogházlánc, az Albemarle & Bond 169 üzletből álló nagy-britanniai bolthálózatának jelentős bővítését tervezi. A cég közölte, hogy 25 újabb boltot nyit, tekintettel arra, hogy mind kevesebben jutnak bankhitelhez, és a zálogkölcsönzés egyre fontosabb szerepet játszik a brit háztartások finanszírozásában.

A cég vezérigazgatója, Barry Stevenson a The Timesnak kijelentette, hogy 2012-vel "kezdetét veszi a zálogházak korszaka" Nagy-Britanniában.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5