Fényűző parti a koreai egyéveseknek

Címkék: Dél-Korea, születésnap, ünnep

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Fényűző partival ünneplik a dél-korai gyerekek első születésnapját: hivatásos fotós örökíti meg az ünnep minden pillanatát, és a résztvevők is ajándékot kapnak.

A múltban a betegségek és az éhezés miatt mérföldkőnek számított, ha egy gyerek a második életévét megérte az ázsiai országban. Az éhínség már nem fenyegeti a dél-koreaiakat, a gyereket más okokból tartják különös becsben a tehetős családok.

Az OECD leggazdagabb tagállamai közül Dél-Koreában a legalacsonyabb a termékenységi ráta: a szülőképes korú nőknek átlagosan 1,23 gyermeke születik. Az arány 1970-ben még 4,53 volt, ám az egyre kevesebb házasságkötés és a nők karrierlehetőségeinek növekedése miatt a születések száma drámaian csökkent.

"Nekem csak két gyermekem lesz, nekik viszont mindent meg akarok adni, mert borzalmas lenne, ha kevesebbnek éreznék magukat a kortársaiknál" - mondta el a második babájával várandós Jennifer Song a Reuters brit hírügynökség kérdésére.

http://www.straitstimes.com/sites/straitstimes.com/files/imagecache/story-gallery-featured/20140109/southkoreababybday04e.jpg

Hozzátette: lánya első születésnapjának szervezése nagyobb stresszel járt, mint az esküvő megrendezése, amely szintén hatalmas pénzügyi terhet jelent a dél-koreai fiatalok számára. Az első születésnap ünneplése körül egész iparág szerveződött. A parti helyszínét sokan már a terhesség bizonyossá válásának napján lefoglalják, és vannak, akik így is csak várólistára kerülnek.

Az első születésnap a Szöul Rózsadombjának tartott városnegyed lakói körében olyan ünnep, ahol a jómódú családok kérkedhetnek a gazdagságukkal, kapcsolataikkal, sőt a gyermekük előtt álló fényes karrier lehetőségével is.

A hófehér hercegnői ruhába öltöztetett Dot-biul partijának minden pillanatát hivatásos fotós örökítette meg. A kislány addigi életét bemutató, bekeretezett képekből kiállítást rendeztek, és diavetítés is volt az első tizenkét hónapról. Egy másik asztalt, amelyet gyertyák és virágok díszítettek, a háromemeletes születésnapi tortának állították. Akár egy lakodalomban, a vendégek pénzkötegeket hoztak ajándékba, de ők sem távoztak üres kézzel: búcsúzóul a baba fotóin kívül ajándékcsomagot kaptak.

A szülők nagy figyelmet szentelnek annak is, mit rejtenek a résztvevőknek szánt csomagba, hiszen szeretnék, ha az ő partijuk különbözne a többiekétől. Rizst, teát, bögrét, törülközőt, gyertyákat is szokás Dél-Koreában a vendégeknek ajándékozni.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5