Felszállóágban vannak a sanghaji gazdagok

Címkék: Sanghaj, gazdag

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az előző évhez képest több mint 6 százalékkal nőtt a legalább 10 millió jüan, több mint 5 százalékkal pedig a legalább 100 millió jüan vagyonnal rendelkezők száma a múlt évben a kelet-kínai Sanghajban.

Jelenleg a 140 ezret is meghaladja a legalább 10 millió jüan (350 millió forint) vagyonnal rendelkező magánszemélyek száma Sanghajban, vagyis minden 165. városlakó ebbe a kategóriába esik, arányuk pedig éves szinten 6,1 százalékkal nőtt - derül ki a sanghajiak vagyonát felmérő idei jelentésből.
   
A Hurun Kutatóintézet és a Gao Fu Club független pénzügyi tanácsadó cég által összeállított tanulmány az ennél gazdagabbakat, a legalább 100 millió jüan (3,5 milliárd forint) vagyont magukénak tudhatók csoportját is megvizsgálta, számuk jelenleg 8.200-ra tehető, ami 5,1 százalékos növekedés az előző évhez képest. A jelentésből az is kiderül, hogy a szupergazdagok, vagyis a legalább kétmilliárd jüannel (70 milliárd forint) rendelkezők száma 250, az ő együttes vagyonuk 538 milliárd jüant (18,8 ezer milliárd forint) tesz ki, ami a város tavalyi GDP-jének csaknem egyharmada.    A város gazdagainak fele üzletember, egyötödük befektető, 15 százalékuk ingatlannal foglalkozik, fennmaradó 15 százalékuk pedig felső szintű vállalatvezető. A leggazdagabb városlakó a 64 éves ingatlanfejlesztő, Liu Jong-hszing (Liu Yongxing), vagyona 41 milliárd jüant (1,4 ezer milliárd forint) tesz ki. A legtehetősebb sanghaji születésű Je Li-pej (Ye Lipei), szintén ingatlanfejlesztő, 17 milliárd jüanjével (595 milliárd forint) a listán a hetedik. A leggazdagabbak közt van a korábbi NBA-játékos Jao Ming (Yao Ming) is, a 32 éves kosárlabda-sztár vagyona 1,2 milliárd jüant (42 milliárd forint) tesz ki.    

Kínában egyébként nem Sanghajban él a legtöbb milliomos, a legtehetősebbek Pekinget és a dél-kínai Sencsent (Shenzhen) választják leggyakrabban lakóhelyükként.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5