Elözönlik Franciaországot a kínai gazdagok

Címkék: Franciaországot, kínai, gazdag

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Külföldre legszívesebben Franciaországba, az Egyesült Államokba és Ausztráliába utaznak a kínai gazdagok - derül ki a Hurun Kutatóintézet legújabb tanulmányából.

Franciaországot a válaszadók több mint 40 százaléka nevezte meg legkedveltebb célpontként, Ausztrália pedig többek közt azért került a lista elejére, mert számos kínai gazdagnak van ott nyaralója. Az első számú belföldi célpontok pedig az ország legdélebbi pontján fekvő, tropikus klímájú Szanja (Sanya), Hongkong és a dél-közép-kínai Jünnan (Yunnan) tartomány - derül ki a Hurun Kutatóintézet adataiból. Emellett egyre népszerűbbek a nagyvárosoktól távolabb eső célpontok, így például Tibet is.    

A százötven dollármilliomos megkérdezésével készült statisztika szerint a kínai gazdagok évente háromszor üdülnek luxuskörülmények között. Egy-egy alkalommal átlagosan nyolc napot pihennek, átlagosan kilenctagú csoportokban utaznak. Az átlagos nyaralásra szánt idő húsz nap, öttel több, mint 2011-ben.    Az esetek túlnyomó többségében az utazás fő oka az élmény maga, sokan ezt az üzlettel, tárgyalásokkal is összekapcsolják, az utazók harmada pedig elsősorban vásárlási lehetőség miatt hagyja el otthonát. A célpontok közül előnyt élveznek a kedvező vízumpolitikát kínáló országok, ennek köszönhetően egyre népszerűbb többek közt Dubaj és Svájc.    

Kínának jelenleg több mint négyezer jüanmilliárdosa és több mint félmillió 100 millió jüannál (3,9 milliárd forint) több rendelkezésre álló pénzügyi eszközzel rendelkező lakosa van. A CLSA vezető ázsiai befektetési bank tanulmánya szerint 2020-ra a kelet-ázsiai országra jut a világ luxuskeresletének 44 százaléka.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5