7 milliárdot érhet a nemrég előkerült Brueghel-festmény

Címkék: festmény, aukció, Brueghel

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Idősebb Pieter Brueghel (1525-1569) flamand festő eddig ismeretlen festményére bukkantak a madridi Prado Múzeum szakértői.

A Szent Márton-napi bor című, jelenleg egy gyűjtőcsalád tulajdonában lévő kép feltehetően 1565 és 1568 között készült - közölte Ángeles Gonzáles-Sinde spanyol kulturális miniszter, leszögezve: a spanyol állam mindent megtesz azért, hogy megvásárolja a festményt.

Az El País című lap értesülése szerint a Prado kész 7 millió eurót fizetni a festményért, bár ha azt árverésre bocsátanák, a licitálók akár 25 millió euróra (6,9 milliárd forintra) is felverhetnék az árát.

www.donaukurier.de
Nem biztos, hogy magántulajdonba kerül

A miniszter nem kívánta felfedni, hogy mennyit ajánlottak fel, de magabiztosnak mutatkozott azt illetően, hogy a kép a múzeum tulajdonába kerül. Tájékoztatása szerint a család jelezte, hogy szívesebben adná el a képet egy országos múzeumnak, semmint magántulajdonosnak.

Az illetékes hatóságok mindenesetre megtiltották, hogy a festményt kivigyék az országból. A kép a XVII. században érkezett Spanyolországba Olaszországból, azóta van a gyűjtőcsalád birtokában. Miguel Zugaza, a Prado igazgatója elmondta, a gyűjtők maguk sem tudták, hogy Brueghel-képről van szó, csupán azzal voltak tisztában, hogy a flamand festőiskola terméke. Szerették volna tavaly eladni, a madridi Sotheby's aukciósház pedig felkérte a múzeumot, hogy vizsgálja meg a festményt. Ekkor derült fény az eredeti alkotóra, a tényt pedig azóta külföldi szakemberek is megerősítették.

A festmény mintegy száz emberből álló tömeget ábrázol, akik azért tülekednek, hogy kaphassanak az év első borterméséből Szent Márton ünnepén. Az alakok között parasztasszonyok, gyermekek, vakok, kéregetők és tolvajok is láthatók.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5