Hamarosan épül Közép-Európa első Disneylandje

Címkék: park, szórakozás, Disneyland

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Varsótól 32 kilométernyire fekvő, dinamikusan fejlődő kisvárosban, Grodzisk Mazowieckiben nyílhat meg három év múlva a "lengyel Disneyland", a közép-európai térség első gigantikus élményparkja.

A 240 hektáros területen Lengyelország legnagyobb aquaparkja mellett helyet kapna két szálloda 800 szobával, mulatónegyed mozikkal, éttermekkel, boltokkal és klubokkal. Az öt tematikus parkban lesz elvarázsolt kastély, hullámvasút, medence mesterséges hullámokkal, körhinta, csónakázótó, összesen 25 látványosság. Az élménypark a tervek szerint az év minden napján nyitva tart majd.

Az Adventure World Warsaw névre hallgató vidámpark megnyitását 2014 tavaszára tervezik. Peter Jan Mulder, az építkezést koordináló és a parkot majdan üzemeltető Las Palm cég holland elnökének közlése szerint az építésbe az első szakaszban 400 millió eurót fektet be egy luxemburgi székhelyű nemzetközi konzorcium. A hatalmas összeg megtérülését részben a borsos jegyárak fogják biztosítani: egy egésznapos jegy egy négytagú család részére 400 zlotyba (kb. 28 ezer forint) kerül majd.


A kastélysziget egyike a tervezett látványosságoknak

Az építkezés a tervek szerint egy év múlva indul. Grzegorz Benedykcinski, a város 1994 óta hivatalban lévő polgármestere szerint az Adventure World Warsaw ezer embernek ad munkát. Arra számít, hogy az élményparknak évente akár kétmillió látogatója lesz, köszönhetően annak, hogy Grodzisk közúton és vasúton egyaránt jól megközelíthető Varsóból és más lengyel városokból is.

Lengyelországban az elmúlt két évtizedben több hasonló kezdeményezés is volt már, de ezek mind fiaskóval végződtek. A leghíresebb Michael Jackson amerikai popsztár nevéhez fűződik, aki 1997-ben szándéklevelet írt alá a lengyel főváros vezetőivel egy családi vidámpark létrehozásáról, amiből ugyanúgy nem lett semmi, mint a lublini vajdaságban fekvő Biala Podlaskában egy török vállalkozó által tervezett "lengyel Las Vegasból", vagy a német befektetők által a nyugat-lengyelországi Zielona Górában megálmodott gigantikus élményparkból.

A polgármester azonban derűlátó. Biztos abban, hogy a Las Palm által magántulajdonosoktól már megvásárolt területet nem fogják más célra használni. A cég közben már az építkezés második szakaszát tervezgeti, amelyben egyebek között egy konferenciaközpont és egy luxus gyógyfürdő lesz. Mindez újabb 350 millió euróba kerülne.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5