Elmarad a Red Bull Air Race 2010 magyarországi futama

Címkék: Red Bull Air Race, Magyarország, futam

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tegnap még bizonytalan volt, hogy lesz-e 2010. augusztus 20-án Red Bull Air Race műrepülő futam Budapesten. Mára bizonyossá vált: elmarad a verseny Magyarországon a elhúzódó engedélyeztetés miatt.

Idén elmarad a Red Bull Air Race 2010 magyarországi futama, a szervezők a hosszúra nyúló engedélyeztetési eljárásra hivatkoztak, és bejelentették, a magyar fővárosban hat éve hagyománynak számító versenyt visszamondták.

Red Bull Air Race
Idén nem parádéznak a hidak között - és alatt

Bernd Loidl, a Red Bull Air Race GmbH vezetője csalódottságát fejezte ki a történtek miatt, ráadásul egy hete a portugál futamot is törölni kellett a várossal történő megegyezés hiánya miatt. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy 2011-ben újra csatlakozik Budapest a műrepülő-versenysorozat helyszíneihez.

A Főpolgármesteri Hivatalban korábban arról számoltak be, hogy a Red Bull Air Race megrendezéséhez szükséges kérelem nem érkezett hozzájuk. Hozzátették: korábban a Miniszterelnöki Hivataltól érkezett ez ügyben kérelem, amely hiányos volt, ezért a Városfejlesztési és Városkép-védelmi bizottság elnapolta a döntést. A parlamenti választások után a hivatal jogutódja, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium(KIM) pedig azt kérte, hogy a korábbi kérelmeket tekintsék semmisnek. A KIM ezt követően adott be területfoglalási kérelmet augusztus 20-i időpontra, de csak az állami ünnepségekre vonatkozóan. Ezeket elbírálta és jóváhagyta a bizottság.


A szervezők szerint az engedélyezés túl sokáig tartott

A korábbi években és idén is többen tiltakoztak a Duna feletti légi parádé ellen. Az idén egyebek mellett a Levegő Munkacsoport is tiltakozott a környezetszennyezés, a balesetveszély, valamint a műemlékvédelemre hivatkozva. Egyes sajtóértesülések szerint az is szóba került, hogy más helyszínen, valamint más időpontban tartanák a versenyt.

Hétfőn reggel Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa figyelmeztetett a versennyel kapcsolatos szabálysértésekre, valamint a hiányos szabályozásra. Azt ajánlotta a versenyt szervező cégnek, hogy a jövőben a Red Bull Air Race versenyt olyan helyszínen tervezze, ahol a zaj- és műemlékvédelmi követelmények maradéktalanul érvényesíthetők, ahol a verseny az egészséges környezethez való jogból fakadó követelményeket nem sérti.

A Red Bull Air Race elnevezésű gyorsasági műrepülő világbajnokság budapesti fordulóját minden évben augusztus 19-én és 20-án tartják. A versenynek 2004 óta ad otthont a Parlament előtti Duna szakasz.

 

 

 

28 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Melinda | 2010. augusztus 19., csütörtök 11:35:08

Egyet értek azzal hogy nem kéne betiltani! Ebben az országban mindent el tudnak cseszi ami jó azt elveszik tőlünk a variálások miatt! én 2006 óta járok ki rá és most azt sem tudom mihez kezdjek holnap!! Meg ha nem lenne enyi variálás és időben meg tudnák adni az engedélyt nem lenne ez a végén már tüzijáték se lessz mert hogy majd nem lesz rá pénz! SZT István forog a sirjában hogy minden hagyományt csak ugy eldobunk!

krisz81 | 2010. augusztus 17., kedd 21:33:41

Szerintem az év egyik legjobb és leg látványosabb rendezvénye.Miért kell pont ezt elcseszni??

papa | 2010. augusztus 15., vasárnap 16:04:35

Szerintem ez kell magyarországnak a sok barom meg tiltakozik ellene legalább ez legyen valami érdekes az Augusztus 20-ába ha már 800milliókat nyulnak le és egyre szarabb lessz a tűzijáték és a red bull air race megtartása mellett szavazok !!!!!

Mechanix | 2010. augusztus 5., csütörtök 22:46:52

Hát én nem bánom hogy elmarad! Szerintem irtó unalmas az egész verseny.. Jó, az első 3-4 repülő még érdekel, de amikor már a 20. csinálja ugyan azt akkor már szétunom az agyam... Inkább a repülő show-t kéne fejleszteni több nagyobb ill. gyorsabb repülőkkel.

Gyula | 2010. július, 15., csütörtök 09:20:17

Veszélyes? Valóban. De mi nem az? Aki ettől fél, maradjon otthon. Aki pedig ott lakik, és zavarja, költözzön ki egy tanyára. Hangos? Igen. Palik ordítozásától és az üvöltő reklámoktól a repülőgépeket szinte alig lehet hallani...

Zsolt | 2010. július, 14., szerda 16:04:43

Gratulálok a döntéshozoknak, a levegő munkacsoportnak, stb... :( Remélem az esetleges Magyar olimpia esetén is így fognak majd dönteni. Ezek után ne sírjon senki szája ha azt halljuk, hogy azt sem tudják az emberek a világban, hogy hol van Magyarország egyáltalán mi az..? Ja, és nem jönnek ide mert azt sem tudják van ilyen ország. (se turista, se cégek befektetni)

Kovy | 2010. július, 14., szerda 13:16:29

Végig olvastam a hozzászólásokat…érdekesek…én személy szerint bánom, hogy nem tartják meg…, hogy tőkének való lefekvés lenne?? Akkor ennyi erővel a BKV-n s elegyen hirdetés, sőt plakát se legyen sehol…ez egy olyan üzlet ami RB-nek reklám és ép úgy nekünk is, mert ügye ezt egy páran azért nézték külföldről, vagy esetleg ide is utaztak…(de szép is lenne) Nem mellesleg egy olyan városnévsorban volt BP. is mint pl.: New York vagy Abu Dhabi… Műemlék… khm NY-ba nincs?:D A Szabadság szobor mellet húztak el a gépek…de m1…Másik érdekes érv ami itt elhangzott …biztonság.. Azért ebbe a szűk pilóta rétegbe olyanok kerülhetnek be akik a világ legjobbjai.. és több ÉV TIZEDES repülési tapasztalat van mögöttük…és erről már tett is 1-2 pilóta tanubizonyságot..lásd előző évben a kényszer landolása az egyik pilótának. Amúgy biztonsági zónák vannak egy ilyen versenyen. Azaz a nézőközönség fölé csak nagyobb magasságban mehetnek. Ahol bőven van idejük korrigálni legvégső esetben elkerülni a biztonsági zónát a becsapódáshoz… (ehhez a motor se kell viszonylag jó vitorlázó képességgel vannak megáldva ezek a gépek). Szóval szerintem ez egy hibás döntés volt…

Nahát? | 2010. július, 14., szerda 13:03:28

Gulyas Gy-nak "... azt kell mondjam!" NEM KELL. Magyarul: ... azt kell, hogy mondjam, vagy ... azt kell mondanom Az Ön által használt nyelvi fordulat napjainkban rendkívül divatos, de az alkalmazója butaságára, lustaságára utal.

Érdeklődő | 2010. július, 14., szerda 12:54:12

Engem a verseny nem érdekel, soha nem is néztem. De az roppant módon zavar, hogy idióta barmok hozzák a döntéseket. Pl. a "sötétzöld" ombudsman és a Levegő Munkacsoport nagyon sok ostoba ügy melletti kiállásáról ismert, de hogy mit értenek ehhez, egyértelműen semmit. Miért kell az ilyen buta emberek véleményét, nemhogy elfogadni, hanem egyáltalán meghallgatni? NEM ÉRTEM. Hangos, veszélyes??? Költözzenek ki a bugaci puszta közepére.

Dr. | 2010. július, 14., szerda 08:54:08

Sajnalom, hogy politikai kerdes lett ez a rendezveny es ilyen modon szerepelt le az orszag. Mindenkeppen megemlienem, hogy Besenyei Petertol is elvettek ezzel a lehetoseget, hogy az otthonaban mutathassa be az uj gepet és repulhessen a fovarosiaknak. A levego munkacsoportot meg be kene tiltani, mert az emberisegre veszelyesek. Ha valakinek nem tetszik az ahogyan az a kornyezet el, akkor koltozzon mashova. Nem relevans, hogy 10 ember masfel millio eletet keseriti meg es ehhez talalnak partnert...


1 2 3

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5