Eladó Kennedy elnök hintaszéke

Címkék: Kennedy, hintaszék

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Árverésre kerül novemberben az 50 éve meggyilkolt John F. Kennedynek a Fehér Házban használt hintaszéke és a néhai elnök további mintegy száz személyes tárgya.

A hintaszék, amelynek értékét 50 ezer dollárra becsülik, egy olyan gyűjtemény része, amelyben megtalálható a Kennedy íróasztala mögött álló két amerikai zászló is. Utóbbiakat együttesen 100 ezer dollárra tartja az árverést szervező Heritage Auctions. A lobogók nem sokkal az után készültek, hogy Alaszka és Hawaii is szövetségi állam lett, így 48 helyett már 50 csillag látható rajtuk.

A hintaszék az elnök titkárnőjének, Evelyn Lincolnnak az irodájában állt, de aztán átvitték az ovális irodába, hogy Kennedy - aki krónikus hátfájással küszködött - végig tudja ülni a találkozókat és a hosszú munkaórákat. "A hintaszék volt a legkényelmesebb számára, minden nap használta" - fogalmazott Tom Slater, az aukciósház amerikai gyűjteményekért felelős igazgatója. A szék eredetiségét fotó is tanúsítja, a felvételen az elnök John Glenn űrhajós társaságában látható.

-
John Glenn, Kennedy és a hintaszék


Az aukciót november 23-án rendezik Dallasban, ahol 46 éves korában 1963. november 22-én meggyilkolták az Egyesült Államok 35. elnökét.

A memorábiliákat az 1960-as Kennedy-kampány egyik önkéntese bocsátja árverésre. William Rudoy 11 éves volt a választási hadjárat idején - később Robert Kennedy kampányában is segédkezett - és 50 éven át gyarapította gyűjteményét.

A kollekcióban szerepel az elnök beiktatási beszédének egy aláírt példánya, egy toll és egy ezüst papírnehezék is a Fehér Házból, csakúgy mint egy matrica az elnökválasztási kampányból, rajta Kennedy fivérének, Robertnek a kézjegyével, valamint egy levél a Fehér Ház fejlécével, amelyben Jackie Kennedy arra kéri férje titkárnőjét, hogy fizesse elő az elnöknek a History Today című magazint.

A Heritage Auction 500 ezer dollárra taksálja a tárgyak értékét.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5