Egyre több a kínai dollármilliárdos

Címkék: Kína, milliárdos

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Összesen 168 dollármilliárdost sorol fel a kínai szupergazdagok listáján a Forbes magazin kínai nyelvű változata, a Forbes China csütörtökön közzé tett jelentésében.

A milliárdosok száma a tavalyi 113-hoz, de még a tavalyelőtti csúcshoz, a 143-hoz képest is látványos növekedést mutat. A 400 leggazdagabb kínai összvagyonát 3,4746 billió jüanra, vagyis 570 milliárd dollárra (123,3 billió forint) teszik. Ez 35 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyihoz képest.

A Forbes China listavezetője a Wanda Group feje, Vang Csien-lin 14,1 milliárd dolláros vagyonával. Vang tavaly éppen hogy csak dobogós volt akkori 8 milliárdjával. Az 1988-ban alapított magáncég, a Wanda az ingatlantól a kereskedelmi célú befektetésekig több ágazatban fialtatja pénzét a hazai és a nemzetközi üzleti világban.


Vang Csien-lin

Vang az idén 3 milliárd dollárt "vert rá" a második helyezett Cung Csing-houra, a Wahaha Group vezérére, aki az italgyártásból szerezte 68,3 milliárd jüanra (11,1 milliárd dollár) becsült vagyonát.

A világ legtöbb internetezőjével és mobiltelefon-használójával rendelkező kelet-ázsiai országban az internet máris sokak számára biztosított gyors meggazdagodást. Közéjük tartozik az idei harmadik helyezett Li Jan-hung (Robin Li), a kínai keresőóriás, a Baidu vezérigazgatója, valamint az ötödik helyre került - 42 éves - Ma Hua-teng, a Tencent internetszolgáltató vezére. A kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba csoport elnöke, Jack Ma 7,1 milliárd dollárjával a hetedik helyen végzett.

Az idei névsor 87 új nevet tartalmaz, köztük Li Ho-csünét, aki a Hanneng Co. napelemgyártó vállalat első embere. A leggazdagabbak közé mindjárt a negyediknek iratkozott fel. A Forbes beszámolójában megjegyzi, hogy a listán szereplő személyekkel a legnagyobb valószínűséggel - elvben - Pekingben és Sanghajban "futhat össze" az ember. Előbbiben 58-an, az utóbbiban 37-en élnek.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5