Egyesével rajzolja le New York lakóit egy fiatal művész

Címkék: New York, művész

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

New York összes lakójának lerajzolását tűzte ki célul Jason Polan. A fiatal művész előzetes megbeszélés alapján, mégis teljesen ismeretlenül készít portrérajzokat az utcán jövő-menőkről.

A 29 éves Polan Every Person in New York című projektje keretében készít portrékat az emberekről, akik e-mailben megbeszélik vele, hol lesznek láthatóak. Polan nem kér nevet vagy telefonszámot, csak azt egyeztetik, hol és mikor lesz látható a portréalanynak jelentkező személy. Segítségként egy-két jellegzetességet is elárul magáról az illető.
  
 A rajzoló és a lerajzolt nem lép kapcsolatba, a művész távolról, általában két perc alatt készíti el a képet.


A rajzok szinte azonnal felkerülnek a http://everypersoninnewyork.blogspot.com internetes oldalra. Ha teljesül a terv, a képen szereplők mindegyike hivatalos egy nagy közös ünneplésre - írja a honlapon Polan.
   
A művész célja, hogy a metropolisz 8,2 millió lakóját megörökítse. Eddig mintegy 17 ezer portrét készített. A The New York Times című lap kiszámította, hogy akkor készítheti el minden helyi lakos portréját, ha kilenc éven át ötpercenként készít egy rajzot - nem számolva a városba látogatókat, illetve a duplázás lehetőségét.
      

Polan elmondta, ő csak addig rajzol, amíg látja a portré szereplőjét - így van olyan kép, amelyre nyolc perce, de van olyan, amelyre csupán pár másodperce van. Polan ugyanis nem képes emlékezetből rajzolni, csak azt képes papírra vetni, ami épp előtte van. "Ezért gyakran kívánom azt, bárcsak gyorsabban tudnék rajzolni" - mondta a művész.
   
Bár pénzt nem keres különös hobbijával, Polan mégis felhívta magára különböző cégek, intézmények figyelmét: már a Levis farmermárka, a Jack Spade divatmárka és a Modern Művészetek Múzeuma (MoMa) is megbízói közé tartozik.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5