Korábbi győztes segíti a magyar indulót a Bocuse d'Or-on

Címkék: Bocuse d'Or, séf, verseny

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje 2011-ben nyerte meg a Bocuse d’Or, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai versenyének magyarországi selejtezőjét. A séf idén márciusban, Brüsszelben az európai döntőn bizonyíthat majd. Felkészülését egy igazi szupersztár, Geir Skeie norvég séf, a Bocuse d’Or 2009-es győztese segíti.

Széll Tamást pályafutásának eddigi legjelentősebb elismeréseit 2011-ben kapta, hiszen tavaly márciusban az Onyx megkapta első Michelin-csillagát, októberben pedig a HUNGEXPO által szervezett magyarországi döntőn Tamás elnyerte a lehetőséget arra, hogy ő képviselje Magyarországot a Bocuse D’Or európai döntőjén. Felkészülésében 2012 februárjában bő egy héten át Geir Skeie norvég séf volt segítségére, aki 2009-ben megnyerte a világversenyt.
Széll Tamás elmondása szerint igen rövid idő alatt bejárta a különböző konyhastílusok széles skáláját.

A gourmet szintű cukrászat felé is nyitott

Megismerte a hideg és a melegkonyhai technológiákat és a napi gyakorlatban is használja azokat. Sok időt töltött gourmet színvonalú hentes műhelyekben, ahol az étlapon előforduló húsok, halak bontását, sajátosságait tanulhatta. Ide tartozik a különböző kreatív, házi hentes termékek készítése is. Legmélyebben azonban a gourmet melegkonyha és hidegkonyha területét ismeri és ismereteit folyamatosan bővíti. Az utóbbi időben nyitott a gourmet szintű cukrászat felé is. Több Valrhona csokoládé kurzuson is részt vett, követi és alkalmazza a legkorszerűbb technológiákat, eszközöket, irányzatokat és folyamatosan kísérletezik. Nagy rendszerességgel látogatja a szakmai kurzusokat és szabad idejében a Michelin-csillagos helyeket.

MTI
Szulló Szabina és Széll Tamás az Onyx étterem séfjei

Széll Tamás fiatal kora ellenére számos elismerést vívott ki magának. 2003-ban megnyerte a hazai Chaîne des Rôtisseurs szakácsversenyt és képviselte Magyarországot a dél-afrikai döntőn. 2008-ban és 2010-ben a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyt nyerte meg, mely a legrangosabb hazai melegkonyhás megmérettetés.

Idén, 2012 márciusában, pedig ő képviseli Magyarországot a brüsszeli Bocuse d’Or európai döntőjén. Felkészülését egy igazi szupersztár, Geir Skeie norvég séf, a Bocuse d’Or 2009-es győztese segíti, akivel ma közösen bemutatkoztak és főztek is a verseny két fő alapanyagából a doveri nyelvhalból, valamint a szabad tartású csirkéből a METRO Vevőakadémián.


Széll Tamás doveri nyelvhalból is csirkéből főzött

A mai sajtótájékoztatón bemutatkozott Kolonics Zoltán, a Gerbeaud cukrászda kreatív cukrászvezetője is, aki jelenleg a Coupe du Monde de la Pâtisserie cukrászversenyre készül. Így a versenyek történelme során első alkalommal mondható el, hogy a Bocuse d’Or szakácsversenyre és a Coupe du Monde de la Pâtisserie cukrászversenyre egy házból mennek versenyzők Magyarországról.

Kolonics Zoltán 2009 márciusa óta a Gerbeaud cukrászda kreatív cukrászvezetője. Nevéhez fűződik a Gerbeaud süteménykínálatának megújítása. A tehetséges és lelkes cukrász több éves skóciai munka és tapasztalatszerzés után tért haza Magyarországra. A Gerbeaud-ban a tradicionális sütemények mellett a XXI. századi, "trendi" sütemények készítése, a kizárólag magas minőségű alapanyagokból a kor kihívásainak megfelelő édességek, fagylaltok, tányérdesszertek, bonbonok és tartós termékek alkotása is feladatai közé tartozik. A folyamatos továbbképzések és tanulmányok elengedhetetlenek, hogy a legújabb trendeknek megfelelő sütemények készülhessenek. Kolonics Zoltán számos nemzetközi kurzuson vett részt, legutóbb Párizsban, ahol szélesítette tudását a csokoládé- és cukorkészítés területén - ezzel is készülve a márciusi megmérettetésre.

Hatalmas sikerként könyvelhető el, hogy a Gerbeaud történetében először reális esély van arra, hogy mindkét versenyző továbbjusson a 2013-ban megrendezésre kerülő lyoni döntőre.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5