Édességünnep a budai Várban

Címkék: édesség, csokoládé, Budapest

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A hideg idő ellenére is már sokan felkeresték a budai Várban a vasárnapig tartó Édes Napok Budapest elnevezésű csokoládé- és édességünnepet, az európai viszonylatban is jelentős eseményt csütörtök délután Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár nyitotta meg.

Füleki György, az esemény egyik főszervezője sajtótájékoztatón kifejtette: tavaly rendezték meg először a csokoládéfesztivált, amely a közönség és a szakma körében egyaránt sikert aratott. Ez abból is látszik, hogy a főváros idén a Budapest név használatát is engedélyezte a rendezvény számára.

A vasárnapig tartó fesztiválon az összes jelentős magyar csokoládé- és édességmanufaktúra, a legjobb kereskedők, valamint az ismert hazai és világmárkák képviseltetik magukat, valamint számos, az édességfogyasztáshoz kapcsolódó programon is részt vehetnek a látogatók.

mti

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a megnyitón a minőségi csokoládé egészségmegőrző szerepéről beszélt, és üdvözölte az esemény magas színvonalát.

A szervezők kiemelték, büszkék arra, hogy hasonló méretű és nívójú fesztivált nem rendeznek egyik európai nagyvárosban sem. A több mint 120 kiállító között kizárólag magas minőséget képviselő manufaktúrák vannak, ami azt a célt szolgálja, hogy megőrizzék az esemény magas színvonalát.

"A jelentkezésnél megszűrtük a pályázókat, és azt is, hogy milyen termékeket hozhatnak el az ünnepre" - mondta el a szervező, majd hozzátette: "A borfesztivál sokat tett a magyar borkultúra felemeléséért, ezt szeretnénk tenni mi is a magyar édességgel, amelyre méltán lehetünk büszkék".

Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke, a fesztivál védnöke elmondta, már tavaly is elsők között támogatta szövetség a rendezvényt, hiszen közös céljuk, hogy a mennyiségi édességfogyasztás helyett inkább a minőségre fektessék a hangsúlyt.

Díszvendégként érkezett a fesztiválra Chloé Doutre-Roussel csokoládé-szakértő, aki a csokoládé elkészítéséről és osztályozásáról tartott előadást.

A szakmai előadások, kóstolók és koncertek mellett a tudatos és egészséges édességfogyasztásról is képet kaphatnak a látogatók: hallhatnak toxikológiai előadásokat, valamint konzultálhatnak fogászati és diabétesz-tanácsadókkal is.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5