Drágulnak a szállodai szobák

Címkék: hotel, árak, szálloda

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egyre magasabb árat számítanak fel az európai nagyvárosokban a szállodaszobákért. Világszinten New Yorkban és Moszkvában vannak a legdrágább szállodák, míg a budapesti hotelárak a legjutányosabbak közé tartoznak.

Ezt mutatja legalábbis a világszerte több mint 210 ezer szállodával kapcsolatot fenntartó ingyenes online szállodafoglalási szolgáltatás, a Hotel.info aktuális szobaár-barométere.

Az eredmény:

- A legdrágább szállodák New Yorkban és Moszkvában találhatók
- A budapesti szállodák, más európai fővárosokkal összehasonlítva, a legjutányosabbak közé tartoznakMoszkvában, Európa messze legnépesebb fővárosában a szállodaárak 9,67%-ban, 183,78 euróra emelkedtek, így a város minden európai nagyváros között a legdrágább úti célnak számít. Emellett Oslóban is jóval mélyebben kell a látogatóknak a zsebükbe nyúlniuk. Itt a szállodatulajdonosok a 170,89 eurót, azaz átlagosan 7,25%-kal többet számítottak fel egy szobáért, mint az előző év ugyanezen hónapjában.

A top 20-as rangsorban a 144,10, illetve 136,60 eurós árral csak Stockholmban és Kijevben maradt változatlan a díjszabás.

A fentiekkel összehasonlítva a 24. helyet elfoglaló Budapesten szinte kész nyereség megszállni. A szállóvendégeknek itt csak 72,18 eurót kellett fizetniük, bár az 2010. novemberéhez képest ez az ár is 3,63 %-kal magasabbnak számít.


Eddig sem volt olcsó


Nemzetközi viszonylatban New York, a "Nagy Alma" továbbra is elég drága hely. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva a szobaárak 8,88 %-kal, 208,96 euróra nőttek. Sok más nagyvárosban is közepes vagy jelentős mértékben emelkedtek a szállásköltségek. Ezzel szemben a szöuli vagy shanghaji vendégek nyertek az árváltozáson, mivel itt a szállodaipar csökkentette az árakat.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5