A legdrágább női cipők

Címkék: arany, cipő, drága, gyémánt, tűsarkú

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az Óz, a csodák csodája Dorothyjának híres lábbelije által ihletett rubincipő, két Hamupipőke-cipő, és egy tömör arany magassarkú - összeszedtük a világ legértékesebb cipőit.

1. "Rita Hayworth" cipő Stuart Weitzmantól

A Rita Hayworth színésznő előtt tisztelgő, gyémánttal, zafírral és rubinnal díszített, 3 millió dollár (560 millió forint) értékű cipőt Weitzman a 2006-os Oscar-gálára készítette Kathleen York színésznő-énekesnő számára, akinek In the Deep című dalát jelölték a legjobb filmdalnak járó díjra.

2. Rubinpapucs Harry Winstontól


Harry Winston ékszerész az Óz, a csodák csodája című 1939-es film megjelenésének 50. évfordulójára tervezte ezt a 4600 rubinnal és 50 karátnyi gyémánttal borított cipőt. Javiar Barerra kézművesnek két hónapjába telt a terv megvalósítása. A cipő 3 millió dollárt (560 millió forintot) ér.

3. Le Vian estélyi cipő Stuart Weitzmantól

Az ezüst színű, bőrből készült cipőn egy kisebb ékszerdoboz található: 185 karátnyi átlátszó kék, kissé ibolyás tanzanit a bokapántokon és 28 karátnyi gyémántsor az elülső pánton. Értéke 2 millió dollár (381 millió forint).

4. "Hamupipőke" papucs Stewart Weitzmantól

Az Alison Krauss által a 2004-es Oscar-díj átadón viselt olasz bőrből készült mesecipő pántjain 565 karátnyi gyémánt látható platinába foglalva. A pár jobblábas darabján lévő 5 karátos gyémánt teszi ki a 2 millió dolláros (372 millió forintos) ár felét.

5. Rubinpapucs Stuart Weitzmantól

A vörös szatén borítású cipők pántjain 120 karátnyi rubin és a foglalatukul szolgáló tiszta platina csillog. 1,6 millió dollárba (300 millió forintba) kerül.

6. "Hamupipőke" platina cipő Stuart Weitzmantól

Három testőr kísérte Laura Harringet a 2002-es Oscar-díj vörös szőnyegén, ahol ezt az 1.090.000 dollár (204 millió forint) értékű cipőt viselte. A kerek és körte alakú gyémántokkal rakott platinacipőt szintén Hamupipőkéről nevezték el. A testőrök a cipő mellett a színésznő 27 millió dolláros (5 milliárd forintos) nyakékére is ügyeltek, amelyen a világ 12. legnagyobb tökéletes fehér gyémántja, a József főherceg gyémánt díszelgett.

7. Retró rózsapapucs Stuart Weitzmantól

A huszadik század elejének formáit idéző 1 millió dolláros (186 millió forintos) cipő orrán a rózsák szirmait 100 karátnyi gyémántból illesztették össze.

8. "Gyémánt álom" tűsarkú Stuart Weitzmantól

A cipő pántján 1420 darab parányi briliáns vágású gyémánt zsúfolódik össze, súlyuk összesen 30 karát. Az 500 ezer dollárt (93 millió forintot) érő magas sarkút Noni Rose színésznő viselte először a 2007-es Oscar-díjátadón.

9. Eternal Borgezie Diamond tűsarkú


Christopher Michael Shellis brit ékszertervező és aranyművesei három évig dolgoztak a Eternal Borgezie Diamond Stilettón, amelyet 2200 darab gyémánt ékesít, súlyuk összesen 30 karát. Ára több mint 40 millió forint.

10. Borgezie tűsarkú

A Borgezie sorozat olcsóbb, de a fentihez kinézetre hasonló darabja átszámítva 29 millió forintért kapható.

11. Luxuscipő Leon Verrestől

A 2,75 millió dolláros (531 millió forintos) pezsgőjéről ismert Leon Verres arany színű bőrcipőjét gyémántok, zafírok és fekete selyem díszíti. A talp belseje valódi aranyból vagy platinából készült. A luxuscipőt a kialakítás részleteitől függően 13 400 és 145 ezer dollár (2,5 millió és 27 millió forint) között lehet megvásárolni.

12. Roger Vivier Dovima Bruno Frisonitól

A 24 karátos aranysarkú, krokodilbőrből és szaténból készült cipő orrán lévő madarak nem stilizált, tollakból összeállított másolatok, hanem valódi kitömött példányok. Testüket rózsaszínre festették, fejüket kristállyal és arannyal borították. A furcsa cipő ára 43 ezer dollár (8 millió forint).

13. Tömör arany cipő

A 2007-ben Kínában bemutatott 680 grammnyi tiszta aranyból készült cipőket egy olasz tervező készítette. A cipő eredetiségét a világ vezető aranybányász cégeit tömörítő World Gold Council igazolta. 680 gramm arany jelenlegi ára 6,2 millió forint.

14. Rózsacipő Mai Lamore-tól

A természet ihlette Mai Lamore lábbeliben selyemrózsákon lépkedhetünk. A sarok 18 karátos arannyal borított. Az ónix és achát kövekkel ékesített cipő 27 945 dollárba (5,2 millió forintba) kerül.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5