Divat a luxuscikkek kölcsönzése Kínában

Címkék: divat, luxus, kölcsönzés, Kína

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A luxusmárkás termékek adásvétele mellett azok kölcsönzése is egyre nagyobb üzlet Kínában.

Luxuslázban égnek az egyre gazdagabbá váló kínai vásárlók, erre utalnak legalább is a nagy luxusmárkák eladási számai és az iparági statisztikák. A PricewaterhouseCoopers nemzetközi szolgáltatóóriás adatai szerint 2011-ben a 15 milliárd dollárt is meghaladta a luxustermékek értékesítése a kelet-ázsiai országban, ez éves szinten 25 százalékos növekedést jelent. Kína 2010-ben - Japánt megelőzve - a világ második legnagyobb luxuspiacává vált, s az Ipsos piackutató cég becslései szerint - az Egyesült Államokat maga mögött hagyva - akár már idén megszerezheti a világelsőséget.

neimanmarcus.com
Dior táska bérletbe


A McKinsey nemzetközi tanácsadó cég előrejelzése szerint az évtized közepére a globális luxuseladások 20 százaléka Kínában bonyolódik majd, mintegy 27 milliárd dollár értékben.    

A luxustermékek nem csupán minőséget biztosítanak a kínai vásárlóknak, azok tulajdonosuk társadalmi státusát is mutatják, "arcot adnak" viselőjüknek. A Louis Vuitton táskák és a Dior pénztárcák, valamint a legújabb okostelefonok és táblagépek ma az üzleti tárgyalások, de ugyanígy a kikapcsolódás vagy a párkeresés elengedhetetlen kellékei közé tartoznak.    

Nem mindenki engedheti meg ugyanakkor magának a legtöbb esetben több ezer jüanos, vagyis több tízezer forintos áron induló luxus kiegészítőket, s olyanok is akadnak, akik ugyan megvehetnék azokat, de a rendkívül magas árak miatt mégsem teszik ezt.

Elsősorban erre a rétegre építenek a luxusmárkás termékeket kölcsönbe kínáló üzletek, amelyek megfizethető áron rövidebb időtávra - egy-egy üzleti út vagy randevú idejére - adják bérbe a szükséges kiegészítőket. A bérletért a piaci ár 2-3 százalékát kell fizetni naponta, emellett a kölcsönvett termék teljes bolti árát kérik letétbe a szolgáltatók. A fővárosban és a nagyobb kínai városokban virágzik a luxusbérlet, a kis helyi boltokon túl a legnagyobb online kereskedelmi portálon, a taobao.com-on is találni hasonló üzleteket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5