Beválhat az étcsoki a napvédő krémek helyett

Címkék: napvédő, csokoládé

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Jó hír az étcsokoládé és napozás szerelmeseinek: a két öröm nemcsak összeegyeztethető, de az első enyhíti a második kellemetlen mellékhatásait, azaz a napszúrást - állítják québeci kutatók, akik kutatást folytatnak ezen állítás bebizonyítására.

A québeci Laval Egyetem egyik intézete toborzókampányt indított 25-26 éves, nagyon világos bőrű nők számára. Harmincan már jelentkeztek az egészséges táplálékok intézetének (INAF) hirdetésére, és harminc másikat várnak még, hogy meglegyen a hatvanfős minta. Az első csoport már elkezdett napi három szelet étcsokoládét (illetve placebót) fogyasztani, amit 12 héten át folytat.

Különlegesen elkészített, polifenolokban gazdag csokoládéról van szó. A polifenol a kakaóban meglévő szerves molekula, a természetes antioxidánsok alkotóeleme. A hasonló ízű placebo egyáltalán nem tartalmaz polifenolt.


A csoki kenegetés nélkül is működhet a napon

Bruno Riverin, a kísérletet vezető fiatal kutató elmondta: a résztvevők, sőt még a kutatók sem tudják, hogy ki eszik "igazi" csokoládét és ki kapja a polifenolmentes változatot. A laboratóriumban tett rendszeres látogatáskor a résztvevők arcuk alsó részén és alkarjukon egy kis lámpa által kibocsátott pontos adag ibolyántúli sugárzást kapnak. A kutató reményei szerint a kísérlet bebizonyítja majd, hogy azok, akik polifenolos csokoládét ettek, jobban elviselik reakció nélkül a bőrüket érő erősebb sugárzást, mint azok, akik csak placebót kaptak.

Németországban és Nagy-Britanniában elvégzett kutatások alapján már vontak le hasonló következtetést. A résztvevők száma azonban viszonylag alacsony, 18, illetve 30 volt - mondta el Bruno Riverin.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5