Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

Borbolt a bazilika árnyékában

2006. november 15.

Bazilika néven ötödik boltját nyitotta a fővárosban a Bortársaság. A bolt egyben a Pannonhalmi Apátsági Pincészet szaküzlete is. Az üzletet és a bemutatott újborokat Várszegi Asztrik, pannonhalmi főapát áldotta meg.


Értékes borokat ad 2006

2006. november 10.

A vártnál jelentősen kevesebb termés miatt, és mert a tavalyi év is kevés bort adott, hordószárító évjáratként jellemezte az idei esztendőt Gál Lajos, az egri Szőlészeti Borászati Kutató Intézet megbízott igazgatója. A kevesebb mennyiséget azonban kiváló minőség és várhatóan nagy értékű borok kísérik.


Kevés lesz az aszú a fagy miatt

2006. november 08.

Nem tett jót az elmúlt napok hideg szeles időjárása a még kint lévő szőlőknek. Az általunk megkérdezett borászok azért nem esnek kétségbe, várnak, és dolgoznak, igyekeznek lehetőségeikből kihozni a legjobbat - és ki is hozzák. Szamorodnit például. Viszont kevés aszúval számolnak.


Fűszeres évjárat lesz 2006

2006. november 06.

Ha most az mondjuk, vörös és fehér, akkor párhuzamosan gondoljunk Stendhal virtuális elbujdoklására is, ő itt nem rúghat labdába. Hiszen borokról van szó, az idei évjáratról, amit meg kell süvegelnünk, és tisztelettel kell adóznunk neki, mert pazar fehéreket és rejtelmes vöröseket rejtenek a pincék.


Újbort kóstolnak a hallgatók

2006. október 31.

Ismét Újboregyetemet rendez a Magyar Szőlő és Borkultúra Kht., ahol az előadók értékelik az idei évjáratot, különböző borokat mutatnak be azok különböző fejlődési szakaszaiban és Szent Márton napja kapcsán beszélnek a bornak a kereszténységben betöltött szerepéről is. Az előadásokat a klasszikus libaétkek és a jó borok mellett zalai sült gesztenye kíséri.


Elutasították a tagállamok az uniós borreformot

2006. október 30.

Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára az uniós borreform állásáról elmondta, jelenleg folyik a tagállamok közötti egyeztetés, a tervezett intézkedéseket ugyanis minden uniós szőlőtermelő tagország elutasította.


Kevesebb bor várható 2006-ban

2006. október 28.

Kevesebb szőlő terem az idén, így annyi bor sem lesz, mint tavaly, ugyanakkor a termelők - főleg a fehérborok tekintetében - nagyszerű évjáratra számítanak. Az idei szüret egyébként javarészt befejeződött, de azért vannak még olyan táblák, amelyekkel kivárnak a borászok.


Eredetvédelmet kaptak a villányi borok

2006. október 26.

Új külsőt kapnak a villányi borok: a címkéken hamarosan magyar kikerics és a "Villányi Védett Eredetű Classicus Bor", vagy "Villányi Védett Eredetű Premium Bor" felirat szavatolja a nedű eredetét.


Előkerülnek Demeter Csaba borai

2006. október 24.

Hat évvel ezelőtt Demeter Csaba gondolt egy merészet, és elrejtett néhány száz palack bort mindenki elől. De nem örökre, most kinyílik a csodálatos kétezres évjáratot rejtő pince ajtaja, és indul a licit a kereskedelmi forgalomban eddig és ezután sem kapható 2000-es Demeter vörösökre.


Visszatekintés a 2000-es évjárat vöröseire

2006. október 24.

Hogy milyen volt szőkesége? Azt nem tudjuk, és itt most kifejezetten nem is fontos számunkra, mert eredeti vörösekről van szó. A nagy kétezres évjárat vörösboraira emlékezünk - mintegy előzetes összehasonlításképpen, mert az idei esztendő is kiválónak ígérkezik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5