Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

Francia négyes karácsonyra

2006. december 20.

Azt nem lehet állítani, hogy kevesebb vörösbor készül, mint fehér, azt viszont igen, hogy kevesebb kékszőlőfajtával számolhatunk. Ezt viszont ellensúlyozza az a gasztronómiai sokszínűség, amely a vörösborokban rejlik, akár magukban, akár cuveéként kerülnek az ünnepi asztalra. Elsőként négy, világfajtaként számon tartott, de itthon is nagyon szép borokat adó francia csokrot kínálunk.


Eger borai kiállták az idő próbáját

2006. december 18.

December 16-án az Egri Borvidékért Alapítvány egy rendhagyó, Magyarországon egyedülálló kóstolót rendezett az alapítványi Borházban. A termelők különböző évjáratokban, azonos szőlőfajtából készített boraikat mutatták meg az érdeklődőknek.


Fehérborokkal, melegebb tálak felé

2006. december 18.

Folytatjuk karácsonyi borajánlónkat, továbbra is fenntartva, hogy de gustibus non est disputandum. Azaz ízlésekről vita nincs, és ha van más elképzelésük egy-egy ételhez illő borról, ne habozzanak, próbálják ki a párosítást. Tobzódjanak az ízekben!


A tramini tüze vonzza a gyümölcsöt

2006. december 16.

A fehérbor sor végére kerültek a leginkább illatos fajták, a tramini és a sárga muskotály, valamint az ismert és kevéssé ismert különlegességek, ritkaságok: bakator, kéknyelű, pintes. A végén a rozéról és a sillerről is ejtünk néhány szót.


Tokaji telitalálat

2006. december 12.

Száz pont, nem kevesebb. Ennyire értékelték bírálataik során először a Wine & Spirits borbírái egy bort, ráadásul egy magyar bort. Az elismerést a Royal Tokaji 1999-es Tokaji Essenciája kapta. Megmutattuk a világnak - köszönet érte Áts Károlynak.


Eger berobbant a csúcsborok világába

2006. december 11.

Jubilál a Borbarát Top 12, idén tizedszer kérdezték meg az olvasók véleményét arról, hogy mely borok voltak az elmúlt év legemlékezetesebb tételei, illetve melyik borász munkáját értékelik a legtöbbre. Az idei szavazás meglepetésgyőztesének Egert minősíthetjük.


Vacsora a borospincében

2006. december 08.

Az év végén talán mindenki fokozottabb figyelmet fordít a borokra, kíváncsian várják a borkedvelők az egyes pincészetek újdonságait. Addig is, amíg palackozzák az új tételeket, kielégítendő a borkóstolás vágyát, érdemes benézni egy borétterembe, ahol nemcsak a nedűk, hanem a hozzájuk komponált ételek is segítenek elviselni a várakozás nehéz napjait.


Alapvető igazságok a borválasztásnál

2006. november 30.

Általános igazságokról nem érdemes terített asztal mellett beszélni, akkor meg végképp nem, ha azon különleges étel párolog, díszlik, amely minden figyelmünket magára vonja. Igyekezzünk mellé jó bort is választani, hogy még tökéletesebbé tegyük a harmóniát. A következőkben mégis általánosítunk kicsinység, megkönnyítendő az ételhez való bor kiválasztását – azzal a megjegyzéssel, hogy ha tudnak jobbat, mernek mást választani, tegyék meg!


Brüsszel nem adja fel a borok reformját

2006. november 27.

Jövő év elejére jogalkotási szakaszba kerül az Unió borreformterve, a szakmai vita a végéhez közeledik. A támogatások legnagyobb része megszűnik, és a források egy része átkerül a vidékfejlesztési keretbe. Úgy tűnik, marad a szőlőkivágás, a cukrozás pedig sok vitát vált majd ki. Előbbi a vidéket, utóbbi a minőséget töri majd meg, az import borok pedig befejezik a munkát.


A fűszeres szerelme a püspökkenyér

2006. november 24.

Szenteste kettesben a kedvesünkkel, fenyőillat, ropogó tűz a kandallóban, gyertyafényes vacsora. Nincs is másra szükség, mint hogy megfelelően válasszuk meg a fogásokhoz (és kedvesünkhöz) a borokat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5