Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

A hét bora: Györgykovács Imre Somlói Olaszrizling 2005

2007. október 09.

Márai Sándor szerint olaszrizlinggel volt teli az a bizonyos pohár bor, melyet Magyarországon a régi szép időkben kéretlenül odaállítottak az ember elé a vendéglőben. Erre a hétre a fajta egyik etalonját választottuk Györgykovács Imre somlói pincéjéből.


Hogyan készül a vörösbor?

2007. október 05.

Borkurzusunk előző részében lépésről lépésre bemutattuk a fehérbor készítését, most pedig nagy vonalakban felvázoljuk a vörösborkészítés egyes fázisait. Most végre kiderül, mit takar a szénsavmaceráció és az almasavbontás.


A hét bora: Terrazas Malbec Reserva 2005

2007. október 02.

Ezen a héten messziről érkezett a bor kóstolópoharunkba, egyenesen az Andok 1000 méternél is magasabb ültetvényeiről. Nemcsak ettől olyan egzotikus azonban, hiszen a fajta is rendkívüli. Végre valami újdonság, ami nem cabernet, nem merlot, és még csak nem is pinot noir. Malbec névre hallgat.


Hétvégén Kezes-lábos fesztivál lesz Etyeken

2007. szeptember 26.

Ötödik alkalommal rendezik meg az Etyeki Kezes-lábos fesztivált szeptember 29-30-án. A gasztronómiai fesztivál alkalmából az etyeki pincék is kinyitnak, az Etyek Borkonferencia 2007 rendezvényére pedig szeptember 28-án kerül sor.


A hét bora: Légli Landord 2006

2007. szeptember 25.

Már piacon a Légli Landord 2006-os, legújabb évjárata. Nem tudunk elmenni mellette szó nélkül. Megkóstoltuk, kiderült: ez az eddigi legjobb.


Hogyan készül a fehérbor?

2007. szeptember 24.

Borkurzusunk első fejezetében a bor világának alapvető fogalmaival ismerkedtünk meg, most eggyel tovább lépünk, és lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készül napjainkban a fehérborok többsége.


A hét bora: Villa Tolnay Olaszrizling 2005

2007. szeptember 18.

Ismét külföldi bort szerettünk volna poharunkba tölteni. Félig-meddig sikerült is, hiszen annak a birtoknak a tulajdonosa, ahonnan e heti borunk származik, valóban külföldi: Philipp Osernek hívják. 2005-ös olaszrizlingje mellett nem tudtunk szó nélkül elmenni.


A borozás alapjai

2007. szeptember 14.

Most induló sorozatunk azoknak szól, akik nem csak inni, hanem érteni is szeretnék a bort. Ma már nem lehet úgy felhajtani egy pohárral, hogy valaki meg ne kérdezné, milyen a bor tanninja, vajon ászokhordóban vagy barrique-ban érlelték-e? Borlexikonunkban megmagyarázzuk a legfontosabb fogalmakat, ezek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy értő borfogyasztóvá váljunk.


A hét bora: Szent Ilona Taposó-Kút Cuvée

2007. szeptember 11.

Somlót a borértők a borvidékek legkisebb királyfijának tartják, hiszen az utóbbi években mesébe illő csodák történnek a csöppnyi bazalthegyen. Ezek egyike a Szent Ilona Borház 2005-ös Taposó-Kút Cuvée-je, ezt kóstoltuk ezen a héten.


Laikusok szavaztak a legjobb borra

2007. szeptember 10.

Szeptember 9-én este bezárta kapuit a 16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál leglátogatottabb rendezvénye, a Borkiállítás és Vásár a Budai Várban. A borbírának felcsapott látogatók többek között Bock József, illetve a Heidrich Pince palackjainak ítélték a babért, de andalúziai és dél-afrikai borok is kerültek az első helyre.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5