Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

Nők a borízlelés kiváltságosai

2006. február 08.

Igazán arcpirító igazságra jöttek rá a borkóstolás nőnemű szakértői. S mint az alapbölcsességek többsége, ez is pofonegyszerű: a bort nem őrizgetni kell, hanem meginni.


Néhány gondolat a kadarkáról

2006. február 07.

Valamikor úgy 1980 körül lehetett, amikor még hétfőnként szünetelt a tévéadás, s szüleimmel átmentünk idős barátaikhoz kellemes beszélgetéssel tölteni a hosszú téli estét. Valamiért egyetlen dolog, a kadarka kapcsán maradt meg bennem ez az este. Apám és öreg barátja a borokról beszélgettek, s a kadarka szóba kerülvén, mindketten egyetértően bólogattak és sóhajtottak, hogy hát igen, a kadarka. Nincs ahhoz fogható.


Együttműködés a magyar borokért

2006. február 02.

2006. február 2-án, Balatonfüreden írták alá az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht., a Magyar Turizmus Rt., a Magyar Bormarketing Kht. valamint a Magyar Éttermi Szövetség vezetői azt az együttműködési megállapodást, mely a magyar borok promóciójának összehangolását hivatott szolgálni.


Spanyol borok: mediterrán hagyomány

2006. február 02.

Cikksorozatunkban a világhírű spanyol borvidéket, a Duero-folyó völgyét mutatjuk be olvasóinknak. Az első részben két neves pincészettel, a Vega Siciliával (a Tokaj-Oremus tulajdonosa) és a Viña Pedrosával ismerkedhetnek meg. Tartsanak velünk a mediterrán hagyomány világába!


Tokaji technológia

2006. február 01.

Az ínyencek bizonyosan előszeretettel emelik le az üzletek polcairól az aszú, aszúeszencia, fordítás vagy máslás feliratú borospalackokat. A Borigo Magazin segítségével arról számolunk be, hogyan kerül maga az isteni nedű a üvegekbe.


Nyereségkényszer a borász-vállalkozásokban

2006. január 31.

Vége a "szilenciumnak", termőre fordulnak a kilencvenes évek ültetvény-telepítései. Sok százmilliós, milliárdos fejlesztéseik után pénzt remélnek végre a befektetők, de a nyújtástól, számla nélküli forgalmazástól is szenvedő, filléres borpiacon, az EU-s konkurenseknél sokkal kevesebb támogatással, nehéz karriert csinálni. Csőd fenyeget jó néhány híres pincészetet is, még az sem kérdés, hogy a külföldi vagy hazai tulajdonú vállalkozások bírják tovább "szuflával".


Somló: keleti bölcsesség és nyugati műveltség találkozása

2006. január 30.

Talán kicsinysége miatt szorul háttérbe, pedig Magyarország egyik legizgalmasabb borvidéke Somló. E magányos hegyen főleg családi kisbirtokokon zajlik a szőlőtermesztés, borkészítés. Írásunkban egy ilyen "kis" birtokkal és gazdájával, Kolonics Károllyal ismerkedhetnek meg.


Szlovénia a nemzetközi borpiacon terjeszkedne

2006. január 30.

Szlovénia szeretné növelni jelenlétét a nemzetközi borpiacon, ehhez azonban jelentős változásokra van szükség. A szakemberek egységesebbé tennék az ország bortermelését, és külföldi segítséggel olyan terméket próbálnak előállítani, amelyek felveszik a versenyt a neves márkákkal. A szlovén politikusok és borászok egyelőre nem jutottak közös nevezőre a megvalósítás módját illetően.


A hónap borvidéke: Somló

2006. január 28.

A somlói borvidék fehérborait mutatták be a Magyar Borok Házában a kiállító pincészetek borászai. A huszonkét magyar borvidéket felvonultató bemutatópincében tucatnyi somlói pince borából kóstolhatnak a borbarátok.


Szepsy-borbemutató a Maligánban

2006. január 27.

A Szepsy-pincészet borkülönlegességeit ízlelhetik meg az érdeklődők január 28-án a Maligán Borétteremben.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5