Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

Spanyol borok: a körút folytatódik

2006. február 17.

Folytatódik spanyolországi borkóstoló körútunk. A Duero folyó völgyének borászatait bemutató cikksorozatunk második részében az Emilio Moro és a Felix Callejo pincészettel ismerkedhetnek meg.


Tanácsok borgyűjtőknek: a 2000 és 2002 közötti évjáratok

2006. február 16.

Cikksorozatunk első részében 1999-ig tekintettük át a magyarországi borászatok termékeit. Jelenlegi írásunkban a 2000-es, 2001-es és 2002-es évjáratokkal foglalkozunk. Íme a harmadik évezred elejének hazai borkínálata: gyengébb száraz fehérek, igazi nagy aszúk és érett vörösek.


A Bikavér története

2006. február 15.

Eger és a Bikavér a magyar borfogyasztók tudatában szerencsésen összefonódik. Az összefüggés azonban korántsem egyértelmű: a rendszerváltás után ismételten megjelenő, hasonnevű szekszárdi márka sokakban zavart keltett. Íme a Bikavér hiteles története.


Bikavérkép

2006. február 14.

Vérátömlesztésre van szüksége az egri bikának. A Bikavér hírnevét silány utánzatok tépázták meg, a fogyasztók nagy része egyszerű tömegterméknek tartja ezt a csodás nedűt. A helyzet nem túl bíztató, de talán helyre lehet állítani az Egri borvidék büszkeségének tekintélyét.


Túltermeléstől szenved az EU borpiaca

2006. február 14.

Túltermeléstől szenved az Európai Unió borpiaca, az illetékesek csütörtökön Brüsszelben egyeztetnek az ágazat szükséges reformjairól - írja február 14-ei számában a Világgazdaság. Az EU bortermelői 2004-2005-ben 4 milliárd palacknyi eladhatatlan felesleget termeltek. A várható intézkedések nyomán valószínűleg csökkeni fog a magyar gazdáknak jutó uniós támogatás összege.


Egy éve nincs köztünk Gál Tibor

2006. február 10.

Kerek egy esztendeje vesztette életét tragikus autóbalesetben Gál Tibor, a világ egyik legjobb borásza, aki ekkor a Dél Afrikai Köztársaságban dolgozott egy szőlőbirtok szakmai vezetőjeként. Gál Tibor csúcsborainak tradícióját felesége és gyermekei viszik tovább.


A toszkán borok titka

2006. február 10.

A Toszkána szívében fekvő festői szépségű borvidék, Montalcino az egész világnak feladta a leckét. Nekik sikerült megalkotni azt a bort, ami identitásuk teljes megtartásával, a vidék természetességének őszinte megőrzésével, mások utánzása nélkül is sikerre vitte, híressé tette az aranyló mezőkkel, olajfákkal és szőlősorokkal tagolt tájat.


Aláírták a bormegállapodást

2006. február 10.

Aláírták ugyan a bormarketing-megállapodást az illetékes felek, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Bormarketing Kht., ám továbbra is kérdéses, hogy a régi törvények módosítására mikor kerül sor. A jelenleg hatályban lévő törvények ugyanis nem teszik lehetővé a megállapodásban foglaltak megvalósítását.


Tanácsok borgyűjtőknek: évjáratok 1999-ig

2006. február 09.

Legújabb sorozatunkban azoknak a borgyűjtőknek szeretnénk tanácsokat adni, akik szép kollekcióval rendelkeznek, már jobbára megismerték a magyar borválasztékot, esetleg a magyar borokat hasonló súlycsoportú külföldi ellenfeleikkel szeretnék összehasonlítani. Első cikkünkben a korábbi évjáratú és az 1999-es magyar borokkal foglakozunk.


Ellentámadásban a francia borászok

2006. február 09.

Ha nem tudod legyőzni őket, szövetkezz velük - tartja a mondás, amely akár az utóbbi időszak francia borkülpolitikájának mottója is lehetne. A nyugat-európai bornagyhatalom kereskedői ugyanis így akarnak megszabadulni a kontinensen túlról érkező nyomástól.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5