Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

Az elfeledett dugóhúzó

2006. április 13.

Európában hozzászoktunk, hogy egy bor megvásárlása után előkeressük a dugóhúzót, és a jól ismert, ünnepélyes mozdulatokkal bontjuk ki a palackot. Ettől a szokásunktól azonban egyes üvegeknél el kell tekintenünk, az utóbbi években egyre gyakrabban találkozunk ugyanis megkérdőjelezhetetlen minőségű palackokon is csavaros kupakkal, amelybe beletörik a drékó. A Deluxe Magazin két olyan borászatnál érdeklődött, akik az új technológia mellett döntöttek.


Saját palackot kapnak a villányi borok

2006. április 11.

Magyar kikerics látható majd az új villányi borospalackokon, amellyel a termelők a borvidék eredetvédelmét szeretnék elősegíteni - mondta a Deluxe Magazinnak Ipacs Szabó István, a Vylyan Pincészet főborásza. A borosüvegen elhelyezett logó a borvidékre jellemző magas minőség garanciája lesz.


Jubileumi bor készült Bartók Béla emlékére

2006. április 04.

Bartók Béla emlékére készített bort mutatott be a Gál Tibor Pincészet. A különleges kiadás egyik apropója, hogy a neves borász családja rokoni kapcsolatban áll a híres zeneszerzővel, így az egri pincészet is megemlékezik Bartók születésének 125. évfordulójáról. A mindössze 1125 palackos, hét vörösbor házasításából született sorozat húsvéttól lesz kapható.


Eredetvédelem a magyar borászatban

2006. március 31.

Az elmúlt néhány hónapban két magyar borvidék és egy harmadik terület egyetlen bortípusa is eredetvédelmet kapott, mindegyik esetben megismerkedettünk a Magyar Ellenőrzött Körzetek kifejezéssel. Az eredetvédelem céljáról és a borhamisítás elleni harcról kérdeztük az illetékes hivatalokat.


Veszélyben a magyar bor jó híre

2006. március 24.

Egyes hazai borászok botránytól tartanak, mert a március 26-án kezdődő düsseldorfi szakkiállításon a borhamisításért megbüntetett Szigetvin Kft. is képviselni fogja hazánkat az állami szervezetként működő Agrármarketing Centrum standján. A pincészet hamisítási ügye 2004-ben kezdődött, jelentkezésükkor azonban még nem volt jogerős ítélet, a borok a jelentkezési feltételeknek megfeleltek, így az AMC ügyvezető igazgatója szerint már nem vonhatják meg a kiállítási jogot a Szigetvintől.


Különös borcímkék és bormárkák

2006. március 20.

Az újvilági borok térhódításával nemcsak a polcokra kerülő bortípusok összetétele változott meg. Ausztráliában, az Egyesült Államokban, de már Nyugat-Európában is egyre több termelő helyez olyan meglepő címkéket borospalackjaira, amelyek sok esetben nem is utalnak az ital jellegére. A cél: arculatformálás, divatteremtés és vásárlótoborzás.


Válságjelek a borászatban

2006. március 18.

A tavasz közeledtével lassan megindul az élet a szőlőültetvényeken. A pincészetek több év érlelés után új borokat készülnek piacra dobni, aki pedig tud, oltványt vásárol és szőlőt telepít. Sajnos egyre kevesebben engedhetik meg ezt maguknak, ami nemcsak az oltványtermesztőket, de a teljes ágazatot veszélybe sodorhatja.


Az EU és az Egyesült Államok megállapodott a borkereskedelemről

2006. március 13.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok megállapodott a borkereskedelem szabályozásáról, amely segít a híres európai márkanevek védelmében is - közölte az Európai Bizottság pénteken Brüsszelben.


Borok a sógoroktól

2006. március 07.

Csak idő kérdése volt, hogy Ausztria legdélebbi borvidéke, Stájerország borai befussanak. A többnyire száraz, illatos, fehér stájer borok Ausztriában már évszázadok óta nagyon kedveltek, de mostanság az európai és az amerikai sommelier-ktől is magas pontszámokat kapnak egyedi karakterüknek és kivételes minőségüknek köszönhetően. A régió kedvencei többek között a sauvignon blanc, a sárga muskotály és a Morillon - ami a chardonnay helyi neve.


Duzzadó botrány a bormarketing körül

2006. március 07.

Egyre duzzad a botrány a magyar bormarketing kérdésében: a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a parlament utolsó ülésnapjáig nem nyújtotta be a gazdáknak megígért módosító javaslatokat. A Magyar Független Szőlő- és Bortermelők Országos Szövetsége nyílt levélben kéri a bortörvény azonnali módosítását, mert szerintük a jelenlegi szabályozás csőddel fenyegeti a kis és közepes méretű borászatokat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5