Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

Borverseny Tokaj-Hegyalján

2006. május 15.

Orosz Gábor 2000-es évjáratú 6 puttonyos aszúja és Áts Károly 1999-es natúresszenciája lett "aranyos" a tokaji borok idei, Tarcalon rendezett versenyén. A borvidéken Áts Károly lett az Év Borásza.


Tavaszi borajánló

2006. május 11.

Elhagyva a telet, a legtöbb embernek megváltozik a bor- és ételfogyasztási szokása. A markáns, zsírosabb ízek, a nagy testek, tekintélyes cserzőanyagok háttérbe szorulnak, és előjönnek a várva-várt könnyebb tavaszi, kora nyári ízek. Izgalmas időszaka ez az évnek: friss üde rosék, kedves illatos fehérborok, közepesen testes vörösök egyaránt kerülhetnek a poharakba. Kovács Antal sommelier öt különféle bort ajánl a tavaszi esték kellemesebbé tételéhez.


A borok Kánaánja

2006. május 09.

Kasztília-León régió összesen 90 ezer hektárnyi szőlőterületén zajló borászata már a középkor óta hozzájárul a vidék sajátos kulturális és gazdasági arculatának kialakításához. Az itt található Duero-folyó völgyének szőlőskertjeiben összesen csaknem 200 szőlőfajtát termesztenek.


A parafadugó alkonya

2006. május 08.

A bor csomagolásnának összetevői közül kétségkívül a dugó az, amely az utobbi időben a legnagyobb változáson ment keresztül. Igaz, még mindig a parafa alapanyag uralja a piacot, de a fejlődés ezen a téren annyira számottevő, hogy majd minden évre jut egy újdonság.


A hungarikum borok ereje

2006. május 04.

Ahogy a világpiacon is felértékelődnek az egyes országok legjellegzetesebb, sehol másutt nem termő fajtái, úgy Magyarországon is egyre inkább beszédtémává válnak a hungarikum borok a világfajták ellenében. Legutóbb Ópusztaszeren volt hasonló jellegű bemutató, amellyel a rendezők a különleges hazai kincs fontosságára hívták fel a figyelmet. A Deluxe Magazin az őshonos és újtelepítésű fajták világával kapcsolatban érdeklődött a szakmabelieknél.


Ragyogtak a magyar borok Bordeaux-ban

2006. május 02.

Nagyszerű eredményeket értek el a magyar borok az idei Challenge International du Vin versenyen. A hazai pincészetek összesen 45 éremmel tértek haza Bordeaux-ból, így alig maradtak le olasz vetélytársaik mögött. A franciaországi seregszemlén 36 ország több mint 5 ezer bora versengett egymással.


A globális felmelegedés átrajzolhatja a bortérképet

2006. április 28.

A globális felmelegedés veszélybe sodorhatja Nyugat-Európa több jelentős bortermelő vidékét, egyes területeken egyáltalán nem lehet majd szőlőt művelni, másutt fajták tűnhetnek el. Az átlaghőmérséklet emelkedése a magyar borászat számára viszont inkább pozitívumokat tartogat.


Borfogyasztó nemzetté válhat India lakossága

2006. április 24.

A jelek szerint egyre népszerűbbé válik a borfogyasztás Indiában. A világ második legnépesebb országában egyre többen választják a szőlő levét a whisky helyett, s több tartományban sorban alakulnak a pincészetek. A borok széles körű elterjedéséhez azonban komoly állami támogatásra lesz szükség, az alkoholfogyasztással kapcsolatos társadalmi előítéleteknek pedig csökkenniük kell.


Kincset érő borgyűjtemények London gyomrában

2006. április 19.

A hűvös, ködös, szitáló eső áztatta London egyes épületei hatalmas kincseket rejtenek, s ezúttal nem a koronázási ékszerekre kell gondolni. Az állami hivatalok, bankok és többszáz éves vállalatok komor falai mögött vagyonokat érő pincéket találunk. Évtizedes, sőt néha évszázados borokat tárolnak ezekben, amelyeket csak a legkülönlegesebb alkalmakkor szolgálnak fel.


Nappaliba tervezett borospincét a GE

2006. április 14.

Elektronikus sommelier is jár azon bortrezor mellé, amelyet a GE Monogram készített a milliárdosok lakásába. Az 1100 palackra méretezett kincstárért a gyártók megközelítően nyolcmillió forintot kérnek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5