Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

Ünnepelnek a hegyaljai nemesi borok

2006. szeptember 15.

A Degenfeldek több évtizedes szünet után tértek vissza Hegyaljára, hogy folytassanak valamit, amit egykor mások félbeszakítottak. Az elképzelés sikerült, létrehozták a borvidék egyik legjobb, a minőséget zászlajára tűző pincészetét, és ismét meghatározó szerepet töltenek be a térség és annak borászata életében. És ennek már tíz esztendeje.


Visszaszorult a borhamisítás, nőtt a feketekereskedelem

2006. szeptember 15.

Jó hír, hogy visszaszorult a borhamisítás, rossz, hogy ezzel párhuzamosan nőtt a számla nélküli borkereskedelem. A feketekereskedelem visszaszorítására tett javaslattal egyelőre nem foglalkozik a tárca, a hazai jövedelmezőségi viszonyok miatt azonban a szőlőtermelőknek kecsegtető lehet az uniós ültetvénykivágás-támogatása.


Régiók válthatják fel a borvidékeket

2006. szeptember 14.

Megjelent a Balatoni Borvidéki Régió megalakításáról szóló miniszteri rendelet, ami a régiók szempontjából sorrendben a második, és hosszú távon a borvidékek beolvasztását sejteti. A régiók megalakítása elméletben a meghatározott termőhelyről származó minőségi bor termelését segíti.


Jelentősen nő az ausztrál borbehozatal

2006. szeptember 09.

Ausztrália a következő években mintegy 50 százalékkal szeretné növelni évente a Magyarországon eladott borainak mennyiségét - tájékoztatta Pálfi Erika, az ausztrál kereskedelmi képviselet marketingmenedzsere az MTI-t.


Svédcsavarral kezd a magyar bormarketing

2006. szeptember 07.

Messzi északnak indul neki több mint egy tucat hazai borászat, meghódítandó Svédországot, a számunkra egyik legfontosabb és árai miatt meglehetősen vonzó exportpiacot. Az eseményt az ITDH és az MBM szervezi.


Aláírták a bormarketing megállapodást

2006. szeptember 07.

Hosszas huzavona után szeptember 6-án végre aláírták a bormarketing-megállapodást, így a szükséges jogszabályi változtatások után év végén az első önként vállat befizetések is megérkezhetnek - egyelőre az agrártárcához, jövő év elején pedig az AMC-n keresztül a Magyar Bormarketing Kht.-hoz és más regionális szakmai szervezetekhez. A megállapodás tartalmaz biztosítékokat, kötelezettségeket és vállalásokat, a befolyó pénz felhasználásáról pedig a megalakítandó Bormarketing Bizottság dönt.


Magyarországon nincs bortúltermelés

2006. szeptember 04.

A 15. Nemzetközi Budapesti Bor- és Pezsgőfesztivál előtt két nappal Ifjabb Gál Tibor, a Pannon Bormíves Céh legfiatalabb tagja válaszolt a Vendégszoba olvasóinak kérdéseire a magyar – azon belül az egri - borokról, a túltermelésről, az összefogásról, és persze pincészetükről.


Nagydíjat nyert egy villányi bor Londonban

2006. szeptember 04.

A Vylyan Pincészet 2004-es Pinot Noir-ja nyerte el idén májusban a Decanter World Wine Awards 2006 Közép- és Kelet-Európa regionális nagydíját. A trófeát - amely a borverseny történetének eddigi legcsillogóbb magyar vörösborának jár - szeptember 4-én veszik át a pincészet képviselői Londonban.


Összeforrt a borszektor

2006. szeptember 01.

Továbbra is egységesnek tűnik az uniós borreform kapcsán, a szakma, a szakminisztérium és a politika is. Annak ellenére, hogy a hivatalos hazai, és az EU-ban egységesen képviselendő álláspont csak a napokban várható, ezt a szakmai összetartást most ismét megerősítették a mezőgazdasági bizottság előtt.


Aranyérmes lett egy magyar pinot noir Svájcban

2006. augusztus 31.

Aranyérmet nyert Tiffán Ede és Zsolt pincészetének 2000-es Pinot Noir-ja az idei Mondial du Pinot Noir világversenyen. A svájci verseny története során először született magyar arany.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5