Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 215 találat van a Deluxe.hu oldalon

Drágább lesz az idei bor

2006. október 23.

Az idei szüret várhatóan október végéig befejeződik, a gazdáknak összesen mintegy 500-550 ezer tonna szőlőt kell feldolgozniuk 2006-ban.


Lenyűgözték a tokaji furmintok a bortudorokat

2006. október 18.

Hegyalján folytatta Egerben megkezdett útját a hazánkba látogató tizenöt fős Institute of Master Of Wine (IMW) delegáció. A látogatáson már végzett mesterek és hallgatók is részt vettek. Tetszésüket Tokajban a friss, tökéletes harmóniával bíró aszúk nyerték el, a száraz borok meglepték, a furmintok pedig lenyűgözték őket.


Privatizálják a szőlészeti és borászati kutatóintézeteket

2006. október 18.

Magánkézbe adná a szőlészeti és borászati kutatóintézeteket az agrártárca, amelynek vezetője úgy gondolja, ezek a központok piaci alapon jobban működhetnének. Az érintett szakemberek azonban másként vélekednek, és bár azt nem kétlik, hogy szükség lenne bizonyos átalakításokra, a magánosítás gondolatát határozottan elvetik.


Lemondott Franciaország a Tokayról

2006. október 17.

Franciaország nevében az Elzászi Borok Szakmaközi Tanácsának elnöke, Georges Wespieser ünnepélyes keretek között október 17-én végleg lemondott a Tokay név használatáról és több száz éves "bitorlás" után a magyar Tokaji márka javára visszaszolgáltatta azt Magyarországnak.


Újabb szaktekintélyek ismerkednek a magyar borral

2006. október 13.

Ismét Master of Wine-ok látogattak hazánkba. A szakértők csapata a Tokaj felé vezető úton egy estét Egerben töltött, neves termelők borait kóstolva. Ők is a korábban már hallott álláspontra helyezkedtek: a helyi fajták termelésére bíztatnak, és felhívták a figyelmet az érettség és hordóhasználat veszélyeire.


A különleges boroknak kedvez az időjárás

2006. október 10.

Félidőben tart a szüret, de a java még csak azután jön, mert az elkövetkező napokban dől el, hogy milyen évjárat is lesz az idei. Annyi bizonyos már, hogy nagyon erős lesz fehérborokban, ahol - akárcsak a még tőkén lévő vörösek esetében - születhetnek igazi különlegességek is.


Hiánycikk a tokaji palack

2006. szeptember 29.

Komoly gondokat okoz a tokaji pincészetekben a már hetek óta tartó palackhiány. A borászok készülnének a karácsonyra, ilyenkor ugyanis sok tokaji fogy, de szeretnék a palackozást most elvégezni, hogy legyen elég ideje a palackban magához térnie a bornak. A Hegyalján használatos fél literes üveget kizárólag az O-I Orosházi Öblösüveggyár termeli, amely október első hetére ígéri a gyártás megindítását. A palackhiány komoly gondokat okozhat a pincészeteknek és akár a tokaji hírnevének is árthat.


A villányi pinot noir hírvivője

2006. szeptember 25.

Szerénység komoly tudással, tapasztalattal és kitartással ötvözve, általában ez kell a komoly nemzetközi sikerek eléréshez a borszakmában. Meg persze szerencse is, de ezt már Ipacs Szabó István, a Vylyan főborásza teszi hozzá, egy nem mindennapi trófea elnyerését követően. A hétvégén azonban a Pécsen és a környező településeken tartott XI. Európai Bordalfesztiválon nem csak a nyertes bort, hanem a környék többi kiválóságát is meg lehetett kóstolni.


Dalolnak a borbarátok

2006. szeptember 22.

„A jó borban öröm, barátság és dal van.” Ez a régi magyar mondás az Európai és Világ Bordalfesztiválok mottója, nem véletlenül, hiszen a rendezvény szülőatyának, Lakner Tamásnak egyik célja, hogy a művészet eszközeivel erősítse a magyar borok elismertségét szerte a világon. Erre jó alkalom adódik a hétvégén, hiszen szeptember 22-24 között rendezik meg Pécsen a XI. Európai Bordalfesztivált.


Kiváló fehérboros évjárat elé nézünk

2006. szeptember 21.

Jók a mustfokok, szépek a savak és - itt állnak meg a borászok az idei szüreti várakozásokat ecsetelve, innét már csak feltételes módban fogalmaznak. -Ha jó lesz a időjárás - mondják - akkor nagyon szép lehet az idei évjárat is. Mindez igaz a fehérborokra, ott előrébb tart a szüret és kézzelfoghatóbbak az eredmények is, igaz a nemesebb fajták szürete itt is később kezdődik, mint ahogy a kék szőlők betakarítása még csak indulgat. De az eredmények ott is biztatóak, és akár a '99-es csoda is megismétlődhet. Szőlő azonban kevesebb lesz és drágább, mint tavaly, ami viszont kifejezetten kedvez a szőlőtermelőknek, remélhetőleg arra ösztönözve őket, hogy ne csak kivágásban gondolkodjanak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22


Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5