Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 337 találat van a Deluxe.hu oldalon

Tobzódhatunk a borban húsvétkor

2008. március 19.

Idén húsvétkor is megrendezik a Tavaszi Borfesztivált a budapesti Városháza Parkban. A rendezvényre ingyen belépő látogatókat számos program várja: nem csak megkóstolhatják a kiállító pincészetek borait, de sajtokat és mangalicát is ehetnek, illetve koncerteket is hallgathatnak március 22-24. között.


Meghalt Figula Mihály borász

2008. március 19.

Ötvenhat éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Figula Mihály. Az orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni az életét. Figula a hazai minőségi borászkodás egyik úttörője volt, a balatoni borászok közül ő az egyetlen, aki az "év borásza" díjat kiérdemelte.


A legjobb kadarkák

2008. március 11.

A tokaji aszú és a bikavér mellett a kadarka a harmadik nagy borhungarikum, egyre szebb tételek születnek a hazai borászatokban. Összegyűjtöttük a jelenleg polcokon lévő kadarkákat, hogy egy kóstolás keretében kiderítsük, melyek a legjobb palackok.


A filozófus borász: Malatinszky Csaba

2008. március 10.

Malatinszky Csabának oroszlánrésze van a magyarországi borkultúra megteremtésében. Gyakorlatilag ő volt az első sommelier, az első borszakíró, irányítása alatt születtek meg az első villányi cuvée-k, és ő nyitotta meg az első borszaküzletet is.


Az elmúlt hónap legjobb borai

2008. február 28.

Miután borrovatunkban hónapról hónapra igen sok palack megfordul, kóstolási jegyzeteink és élményeink egyre gyűlnek. Aki viszont nem szakmai szemmel kóstol, hanem egyszerűen inni szeretne egy jó bort, annak bizony nem könnyű a választás a roskadásig zsúfolt polcok előtt. Az alábbi tételek a közelmúltban kerültek piacra. A tíz legjobb bor, amit februárban kóstoltunk.


A legjobb sauvignon blanc borok

2008. február 14.

Miközben ízlelőbimbóinkat kényeztetve elégedetten forgatjuk talpas kelyheinkben kedvenc borunkat, hajlandók vagyunk megfeledkezni a hátteréről. Bár előszeretettel hangoztatjuk, hogy épp milyen fajtát kóstolunk, magáról a szőlőről általában – valljuk be – meglepően keveset tudunk. Ezen szeretnénk segíteni. Elsőként a sauvignon blanc-nal kapcsolatos tudnivalókat gyűjtöttük össze, annak is utánajártunk, melyek a legjobb itthon kapható palackok.


Hogyan készül a portói?

2008. január 22.

A híres portói borkülönlegesség az úgynevezett erősített borok családjába tartozik, akárcsak a sherry vagy a madeira. Az angolok keltették életre, és máig ők a különleges ital legnépesebb fogyasztói. Nézzük meg közelebbről, hol és hogyan készül!


Olcsó, de jó borok 2000 forint alatt

2008. január 16.

Nem igaz, hogy csak a drága bor a jó bor. Bármilyen torz, elszállt árakat produkált is a magyar piac az elmúlt évtizedben, azért lehet találni korrekt ár-érték arányú tételeket, melyek egészen biztosan nem fognak megporosodni a borszaküzletek polcain. Összeszedtük ezeket, lássuk a legkedvezőbb árú rosékat, illetve fehér- és vörösborokat.


Melyik a legjobb chardonnay?

2008. január 11.

A chardonnay az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő szőlőfajta a világon. A nagy fehér burgundi borok, a Champagne és számtalan híres bormárka nélkülözhetetlen alapja. Annyira népszerű, hogy érthető módon ellenségei akadnak szép számmal, akik benne látják az egyéniségétől és egyediségétől megfosztott bor mintapéldányát. Teszteltünk néhány palackot, hogy mi magunk is véleményt alkothassunk róla.


Jégkockaszüret - tudnivalók a jégborról

2008. január 08.

A napsütéses órák száma, a megfelelő mennyiségű csapadék és a hőmérséklet fontos tényezői a szőlőtermesztésnek, de arról azért elég keveset hallunk, hogy a borászok a fagyra várnak. Általában ez nem is igaz, kivéve persze, ha jégborokat készít az illető. Az édes borkülönlegesség történetének és készítésének titkaiba pillantunk bele.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5