Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 337 találat van a Deluxe.hu oldalon

Az elfeledett dugóhúzó

2006. április 13.

Európában hozzászoktunk, hogy egy bor megvásárlása után előkeressük a dugóhúzót, és a jól ismert, ünnepélyes mozdulatokkal bontjuk ki a palackot. Ettől a szokásunktól azonban egyes üvegeknél el kell tekintenünk, az utóbbi években egyre gyakrabban találkozunk ugyanis megkérdőjelezhetetlen minőségű palackokon is csavaros kupakkal, amelybe beletörik a drékó. A Deluxe Magazin két olyan borászatnál érdeklődött, akik az új technológia mellett döntöttek.


Ürülnek az orosz borüzletek polcai

2006. április 11.

Szembeötlenek a magyar borok a moszkvai szupermarketek polcain, amelyekről eltűntek a grúz és moldovai szeszesitalok. Az orosz importőrök adnak esélyt az előbbieknek arra, hogy valamennyire betöltsék az utóbbiak nyomában támadt piaci rést. Amint az FVM-től megtudtuk, a nagyobb mennyiségű szállítmányok elindításáig azonban még várni kell.


Saját palackot kapnak a villányi borok

2006. április 11.

Magyar kikerics látható majd az új villányi borospalackokon, amellyel a termelők a borvidék eredetvédelmét szeretnék elősegíteni - mondta a Deluxe Magazinnak Ipacs Szabó István, a Vylyan Pincészet főborásza. A borosüvegen elhelyezett logó a borvidékre jellemző magas minőség garanciája lesz.


Verona, a nemes borok találkozóhelye

2006. április 05.

Április 6-10. között rendezik meg a negyvenedik Vinitaly borászati szakkiállítást Veronában. Az észak-olasz városban rengeteg szakmai konferencia, csodálatos borok és természetesen számos egyéb látnivaló várja az érdeklődőket. A Vinitaly-n magyar pincészetek is megjelennek, de az Agrármarketing Centrum idén nem szervezett közösségi standot.


Jubileumi bor készült Bartók Béla emlékére

2006. április 04.

Bartók Béla emlékére készített bort mutatott be a Gál Tibor Pincészet. A különleges kiadás egyik apropója, hogy a neves borász családja rokoni kapcsolatban áll a híres zeneszerzővel, így az egri pincészet is megemlékezik Bartók születésének 125. évfordulójáról. A mindössze 1125 palackos, hét vörösbor házasításából született sorozat húsvéttól lesz kapható.


Nem lesz idén bormarketing

2006. április 03.

Nem lesz idén bormarketing, az agrártárca nem teljesítette a Magyar Bormarketing Kht.-val kötött megállapodást - írja hétvégi számában a Magyar Nemzet. A napilap szerint elmaradtak a törvénymódosítások, így a feladathoz szükséges pénz sem áll rendelkezésre. Jásdi István a Deluxe Magazinnak is elmondta, ezek után az egészet elölről kell kezdeni.


Jelentős borreformok Franciaországban

2006. április 01.

Jelentős reformokat készül bevezetni a francia kormány az ország borainak versenyképesebbé tételére. A francia termelők számára - a többi európai ország pincészeteihez hasonlóan - a rendkívül olcsón előállított újvilági borok jelentik a fő konkurenciát. A francia reformok egyik legfontosabb eleme a fadarabok borba áztatásának engedélyezése.


Fennakadások várhatók az oroszországi borimportban

2006. március 31.

Az orosz hatóságok kitiltották ugyan a piacról moldovai és a grúz borokat, de konkurenseik, köztük a magyar borok egyelőre nem tölthetik be a helyüket, mert minden szeszes ital oroszországi importjában súlyos fennakadásokat okozhat az új nyilvántartási rendszer.


Eredetvédelem a magyar borászatban

2006. március 31.

Az elmúlt néhány hónapban két magyar borvidék és egy harmadik terület egyetlen bortípusa is eredetvédelmet kapott, mindegyik esetben megismerkedettünk a Magyar Ellenőrzött Körzetek kifejezéssel. Az eredetvédelem céljáról és a borhamisítás elleni harcról kérdeztük az illetékes hivatalokat.


Fiatal borászok mutatkoznak be a diákoknak

2006. március 29.

Szokatlan tematikájú borkóstoló kezdődik ma este 20 órakor a L’enoteca vendéglőben, ahol a legfiatalabb magyar borászokkal ismerkedhet meg a közönség. Elsőként ifjabb Gál Tibor mutatkozik be a fiatalok előtt.


9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34


Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5