Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 337 találat van a Deluxe.hu oldalon

A borok Kánaánja

2006. május 09.

Kasztília-León régió összesen 90 ezer hektárnyi szőlőterületén zajló borászata már a középkor óta hozzájárul a vidék sajátos kulturális és gazdasági arculatának kialakításához. Az itt található Duero-folyó völgyének szőlőskertjeiben összesen csaknem 200 szőlőfajtát termesztenek.


A parafadugó alkonya

2006. május 08.

A bor csomagolásnának összetevői közül kétségkívül a dugó az, amely az utobbi időben a legnagyobb változáson ment keresztül. Igaz, még mindig a parafa alapanyag uralja a piacot, de a fejlődés ezen a téren annyira számottevő, hogy majd minden évre jut egy újdonság.


A hungarikum borok ereje

2006. május 04.

Ahogy a világpiacon is felértékelődnek az egyes országok legjellegzetesebb, sehol másutt nem termő fajtái, úgy Magyarországon is egyre inkább beszédtémává válnak a hungarikum borok a világfajták ellenében. Legutóbb Ópusztaszeren volt hasonló jellegű bemutató, amellyel a rendezők a különleges hazai kincs fontosságára hívták fel a figyelmet. A Deluxe Magazin az őshonos és újtelepítésű fajták világával kapcsolatban érdeklődött a szakmabelieknél.


Ragyogtak a magyar borok Bordeaux-ban

2006. május 02.

Nagyszerű eredményeket értek el a magyar borok az idei Challenge International du Vin versenyen. A hazai pincészetek összesen 45 éremmel tértek haza Bordeaux-ból, így alig maradtak le olasz vetélytársaik mögött. A franciaországi seregszemlén 36 ország több mint 5 ezer bora versengett egymással.


A globális felmelegedés átrajzolhatja a bortérképet

2006. április 28.

A globális felmelegedés veszélybe sodorhatja Nyugat-Európa több jelentős bortermelő vidékét, egyes területeken egyáltalán nem lehet majd szőlőt művelni, másutt fajták tűnhetnek el. Az átlaghőmérséklet emelkedése a magyar borászat számára viszont inkább pozitívumokat tartogat.


Szakma nélküli bordisputa

2006. április 21.

Nem kapott meghívót a borszakma egy része - az érdekeltek - arra a fórumra, amelyet április 20-án tartottak Budapesten. A haldokló magyar borpiac újabb sebet kapott, különösen, hogy az Agrármarketing Centrum szintén április 20-án sajtóközleményben fejtette ki, hogy miért nem utalta át a borok népszerűsítésére szánt összeget.


Új esély a Bikavérnek

2006. április 14.

Megalakult az első alapítvány az önálló egri bormarketing érdekében a Hozam Klub rendezvényén, amelynek elindítóját, Hirth Mihályt a közeljövő terveiről kérdezte a Deluxe Magazin.


Nappaliba tervezett borospincét a GE

2006. április 14.

Elektronikus sommelier is jár azon bortrezor mellé, amelyet a GE Monogram készített a milliárdosok lakásába. Az 1100 palackra méretezett kincstárért a gyártók megközelítően nyolcmillió forintot kérnek.


Magyar bor is áldozatául esett az orosz italüldözésnek

2006. április 14.

A grúz és a moldovai borok leselejtezése közben néhány magyar termék is eltűnt a szentpétervári boltok polcairól. Az orosz fogyasztóvédelmi ellenőrök pótlólagos ellenőrzések során bélyegezték veszélyesnek a magyar italokat.


A Vinitaly presztízskérdés volt a magyar borászoknak

2006. április 13.

Bár a 40. Vinitaly borászati szakkiállítás az olasz borok fölénye miatt veszített nemzetközi jellegéből, a hazai termelők számára hasznos volt a kiutazás - ha másért nem, presztízs- és marketingszempontból biztosan. Öt pincészet állami támogatás hiányában is vállalta a részvételt.


9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34


Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5