Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 337 találat van a Deluxe.hu oldalon

Magyarországon nincs bortúltermelés

2006. szeptember 04.

A 15. Nemzetközi Budapesti Bor- és Pezsgőfesztivál előtt két nappal Ifjabb Gál Tibor, a Pannon Bormíves Céh legfiatalabb tagja válaszolt a Vendégszoba olvasóinak kérdéseire a magyar – azon belül az egri - borokról, a túltermelésről, az összefogásról, és persze pincészetükről.


Összeforrt a borszektor

2006. szeptember 01.

Továbbra is egységesnek tűnik az uniós borreform kapcsán, a szakma, a szakminisztérium és a politika is. Annak ellenére, hogy a hivatalos hazai, és az EU-ban egységesen képviselendő álláspont csak a napokban várható, ezt a szakmai összetartást most ismét megerősítették a mezőgazdasági bizottság előtt.


Szélmalomharc a borhamisítás ellen

2006. augusztus 30.

„És végül elárulom a titkot: szőlőből is lehet bort csinálni” - súgta halálos ágyán gyermekeinek az öreg borász. A borhamisítás története egyidős a boréval. Nálunk, a szocializmus idején sem az volt a kérdés, hogy milyen, hanem az, hogy mennyi. A népgazdasági tervet teljesíteni kellett, akkor is, ha nem termett elég szőlő. Az akkori borrendelet fel is hatalmazta a mindenkori minisztert, hogy az egyébként tilos borkezelési technikákat is engedélyezze a cél érdekében. A pancsolás rutinszerűvé vált, s azóta sem sikerült felszámolni.


Tokajról meséltek a borbarátnők

2006. augusztus 29.

A Tokaji Borbarátnők Társasága egy több rendezvényből álló borünneppel hívta fel a figyelmet Tokajjal kapcsolatos tudásunk hiányosságaira. A hölgyek édes borai, és az azokhoz fűzött kedves magyarázat mindenkit magával ragad - így játék a tanulás.


A közvetlen értékesítés lehet a borpiaci gondok megoldása

2006. augusztus 28.

A nemrég zárult Borfalu rendezvénynek három éve van olyan bormarketing-stratégiája, amelynek egy részét a most újjáalakuló Bormarketing Kht. is beépítene a programjába. A szakma képviselői szerint a közvetlen termelő-vásárló viszony és a magyar borok külföldi népszerűsítése jelentős mértékben csökkentené az értékesítési problémákat.


Egyformán egészséges lehet a vörös- és a fehérbor

2006. augusztus 24.

Nem mást állít tudósok egy csoportja, mint, hogy a szervezetre közismerten jó hatást gyakorló vörösbornak méltó ellenfele a fehér. A laboratóriumi kutatások során arra is fény derült, hogy a szőlőnek nem csupán a héja, hanem a gyümölcs húsa is kedvezően hat a szívre.


Nem használhatják az olaszok a Tocai nevet

2006. augusztus 23.

Teljesült a magyar bortermelők kívánsága: az olasz Tocai borból augusztus 22-től végleg Friulano lett. Kárpótlásul az olasz borászok 15 millió euró értékű marketingtámogatásban részesülnek - derül ki a Népszabadságból.


Közel 4 milliárdos francia borkivitel

2006. augusztus 22.

A francia bor és szeszesital-export az idei év első felében 18 százalékkal nőtt tavalyhoz képest, a kivitel értéke 3,87 milliárd eurónak felelt meg, ami felér 70 Airbus repülőgép árával - közölte a francia exportszervezet, a FEVS.


Ázsia egyre nagyobb borivó

2006. augusztus 18.

Japán, Kína, Hongkong, India és Szingapúr a világ legnagyobb potenciális borpiacai: az utóbbi években jelentős fejlődés tapasztalható ezekben az országokban a bor és a pezsgő javára, a hagyományos helyi italokkal szemben.


Erős kritikával találkoztak a magyar borok

2006. augusztus 17.

A borszakma nemzetközi tekintélyei, Master of Wine-ok és Master Sommelierek tesztelték, majd minősítették a magyar borokat kereskedelmi szempontból Budapesten. Az első ilyen típusú megmérettetés eredménye nem hozott újdonságot, lényegében igazolta azt, amit eddig is tudtunk: a magyar fajtákat és jellegzetes talajainkat kell hangsúlyoznunk.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5