Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 337 találat van a Deluxe.hu oldalon

Eger berobbant a csúcsborok világába

2006. december 11.

Jubilál a Borbarát Top 12, idén tizedszer kérdezték meg az olvasók véleményét arról, hogy mely borok voltak az elmúlt év legemlékezetesebb tételei, illetve melyik borász munkáját értékelik a legtöbbre. Az idei szavazás meglepetésgyőztesének Egert minősíthetjük.


Vacsora a borospincében

2006. december 08.

Az év végén talán mindenki fokozottabb figyelmet fordít a borokra, kíváncsian várják a borkedvelők az egyes pincészetek újdonságait. Addig is, amíg palackozzák az új tételeket, kielégítendő a borkóstolás vágyát, érdemes benézni egy borétterembe, ahol nemcsak a nedűk, hanem a hozzájuk komponált ételek is segítenek elviselni a várakozás nehéz napjait.


Alapvető igazságok a borválasztásnál

2006. november 30.

Általános igazságokról nem érdemes terített asztal mellett beszélni, akkor meg végképp nem, ha azon különleges étel párolog, díszlik, amely minden figyelmünket magára vonja. Igyekezzünk mellé jó bort is választani, hogy még tökéletesebbé tegyük a harmóniát. A következőkben mégis általánosítunk kicsinység, megkönnyítendő az ételhez való bor kiválasztását – azzal a megjegyzéssel, hogy ha tudnak jobbat, mernek mást választani, tegyék meg!


Brüsszel nem adja fel a borok reformját

2006. november 27.

Jövő év elejére jogalkotási szakaszba kerül az Unió borreformterve, a szakmai vita a végéhez közeledik. A támogatások legnagyobb része megszűnik, és a források egy része átkerül a vidékfejlesztési keretbe. Úgy tűnik, marad a szőlőkivágás, a cukrozás pedig sok vitát vált majd ki. Előbbi a vidéket, utóbbi a minőséget töri majd meg, az import borok pedig befejezik a munkát.


A fűszeres szerelme a püspökkenyér

2006. november 24.

Szenteste kettesben a kedvesünkkel, fenyőillat, ropogó tűz a kandallóban, gyertyafényes vacsora. Nincs is másra szükség, mint hogy megfelelően válasszuk meg a fogásokhoz (és kedvesünkhöz) a borokat.


Borbolt a bazilika árnyékában

2006. november 15.

Bazilika néven ötödik boltját nyitotta a fővárosban a Bortársaság. A bolt egyben a Pannonhalmi Apátsági Pincészet szaküzlete is. Az üzletet és a bemutatott újborokat Várszegi Asztrik, pannonhalmi főapát áldotta meg.


Értékes borokat ad 2006

2006. november 10.

A vártnál jelentősen kevesebb termés miatt, és mert a tavalyi év is kevés bort adott, hordószárító évjáratként jellemezte az idei esztendőt Gál Lajos, az egri Szőlészeti Borászati Kutató Intézet megbízott igazgatója. A kevesebb mennyiséget azonban kiváló minőség és várhatóan nagy értékű borok kísérik.


Egész hétvégés halünnep kezdődik Tihanyban

2006. november 10.

Őshonos balatoni halfajta hétvégéje lesz november 11. és 12. Tihanyban, ekkor rendezik ugyanis az újborkóstolóval egybekötött, ötödik Gardafesztivált a Visszahangdombnál.


Kevés lesz az aszú a fagy miatt

2006. november 08.

Nem tett jót az elmúlt napok hideg szeles időjárása a még kint lévő szőlőknek. Az általunk megkérdezett borászok azért nem esnek kétségbe, várnak, és dolgoznak, igyekeznek lehetőségeikből kihozni a legjobbat - és ki is hozzák. Szamorodnit például. Viszont kevés aszúval számolnak.


Francia bort kortyol James Bond

2006. november 08.

Új palack, egy 1982-es Château Angélus került James Bond otthonának képzeletbeli polcára, igaz, a borászati cég tulajdonosa nem ezt az évjáratot ajánlotta a legújabb, Casino Royale című film producereinek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5