Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 337 találat van a Deluxe.hu oldalon

A borozás alapjai

2007. szeptember 14.

Most induló sorozatunk azoknak szól, akik nem csak inni, hanem érteni is szeretnék a bort. Ma már nem lehet úgy felhajtani egy pohárral, hogy valaki meg ne kérdezné, milyen a bor tanninja, vajon ászokhordóban vagy barrique-ban érlelték-e? Borlexikonunkban megmagyarázzuk a legfontosabb fogalmakat, ezek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy értő borfogyasztóvá váljunk.


A hét bora: Szent Ilona Taposó-Kút Cuvée

2007. szeptember 11.

Somlót a borértők a borvidékek legkisebb királyfijának tartják, hiszen az utóbbi években mesébe illő csodák történnek a csöppnyi bazalthegyen. Ezek egyike a Szent Ilona Borház 2005-ös Taposó-Kút Cuvée-je, ezt kóstoltuk ezen a héten.


Laikusok szavaztak a legjobb borra

2007. szeptember 10.

Szeptember 9-én este bezárta kapuit a 16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál leglátogatottabb rendezvénye, a Borkiállítás és Vásár a Budai Várban. A borbírának felcsapott látogatók többek között Bock József, illetve a Heidrich Pince palackjainak ítélték a babért, de andalúziai és dél-afrikai borok is kerültek az első helyre.


Borok a nagyvilágból

2007. szeptember 06.

A 16. Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválon a hazai borászok neves nedűi mellett mediterrán és egzotikus vidékekről származó borokat is megkóstolhatunk. A fesztivál vendége, a Dél-afrikai Köztársaság mintegy 50-féle bort mutat be a magyar közönségnek.


Borcsodák Tokaj-Hegyaljáról

2007. szeptember 04.

Világviszonylatban is híres borvidékünkön valóságos borlegendák teremnek, de ma már nem könnyű eligazodni a számos neves pincészet útvesztőjében. A holnap kezdődő borfesztivál kitűnő alkalom arra, hogy egy kis ízelítőt kapjunk a táj borainak méltán híres ízvilágáról. A Deluxe Magazin egy kis segítséget nyújt a választásban.


A hét bora: Mount Nelson Sauvignon Blanc 2006

2007. szeptember 04.

Ha sauvignon blanc, akkor Új-Zéland - ez a szőlőfajta állítólag itt teljesedik ki a legjobban, ezért aztán a borászok kvázi az "őshazájának" tekintik. Először a Cloudy Bay pincészet tett tanúságot a sauvignon blanc mellett, később pedig Piero Antinori márki fektetett némi pénzt és energiát egy itteni birtok felvirágoztatásába. Ezen a héten ennek a munkának a gyümölcsét töltjük a poharunkba, és ajánljuk mindenki figyelmébe.


Áldás a palackban

2007. szeptember 03.

A 16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválon kiváló egri, szekszárdi, villányi vörösborok közül válogathatunk, és olyan különleges elnevezésű palackokkal találkozhatunk, mint az Áldás, a Merengő, az XY vagy az Indigó. Érdemes közelebbről is megismerkedni velük, és felfedni, milyen borokat rejtenek a talán kevésbé ismert, titokzatos nevek.


Fehérborok, amik megérik a kóstolójegyet

2007. szeptember 02.

Balaton-felvidéki díjnyertes különlegességeket, bazaltborokat, somlói és mátrai száraz fehérborokat is kóstolhatunk a 16. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválon. A ritkábban emlegetett palackok közül a Deluxe Szőke Mátyás, a Jásdi Pince és a pannonhalmi apátok borait ajánlja.


A hét bora: Oremus Mandolás Furmint 2005

2007. augusztus 28.

Ezen a héten véget ér a nyár, a fák lassan őszi színekbe öltöznek. Arra gondoltunk, megkeressük a két évszak közötti átmenet megfelelőjét a borban. Megtaláltuk. Ezen a héten a 2005-ös Oremus Mandolás Furmintot kóstoltuk.


A fekete kakas birodalma

2007. augusztus 27.

A napsütötte Toszkána szíve Chiantiban dobog, vagyis valahol a Firenze és Siena között terpeszkedő dombok és hegyek között. Chianti egyenlő azzal, hogy olasz, ezért mindenütt a világon egyfajta nagykövet szerepét tölti be. Ha csak a háncsfonatú, szuvenír kategóriába sorolható palackokat azonosítjuk a névvel, teljesen torz képet kapunk Itália legjelentősebb bormárkájáról. A jó bornak kell csak cégér igazán.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5