Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 337 találat van a Deluxe.hu oldalon

A hét bora: La Vieille Ferme Rouge 2005

2007. október 30.

A Cotes du Rhone Bordeaux, Burgundia és Champagne után az egyik legismertebb francia borvidék. A zamatos vörösborok hazája, ahol a laza szerkezetű, gyümölcsös nedűktől a strukturáltabb, nagy testű vörös démonokig minden megtalálható. Például a héten alaposan szemügyre vett palack, a La Vieille Ferme Rouge 2005-ös kiadása is.


A sátán bora

2007. október 17.

Ha Chile valamiről igazán híres, akkor kitűnő borairól. A szakértők azt mondják, aki még nem ivott chilei vörösbort, az nem is tudja, mit jelent a testes jelző. Az indiánok ugyan nem sok minden köszönhettek a spanyol hódítóknak, azt viszont mindenképpen, hogy burgonyapálinka helyett elkezdhettek bort inni.


A hét bora: Bussay Csörnyeföldi Tramini 2006

2007. október 16.

Ezen a héten olyan bort töltünk poharunkba, amely kis mértékben garantáltan orvosság. Olyasvalaki készítette ugyanis, aki az orvoslást nap mint nap gyakorolja. Bussay László doktor úr egy Zala megyei kis faluban körzeti orvosként praktizál. Azon ritka dokik egyike, aki nem csak a betegségekhez, de az emberhez is ért.


Milyen lesz a 2007-es bor?

2007. október 15.

A borászkodást nem lehet megunni, hiszen nincs két egyforma évjárat, mindegyik új kihívást jelent - vallják a borászok. A 2007-es év komoly fejtöréseket okozott szinte mindegyik borvidéken, Van, aki az évezred legnagyobb évjáratának tartja, többek szerint semmi különös. Megkérdeztünk néhányat a fiatalabb generáció tagjai közül, eddigi tapasztalataik alapján milyenek lesznek a 2007-es borok.


A hét bora: Györgykovács Imre Somlói Olaszrizling 2005

2007. október 09.

Márai Sándor szerint olaszrizlinggel volt teli az a bizonyos pohár bor, melyet Magyarországon a régi szép időkben kéretlenül odaállítottak az ember elé a vendéglőben. Erre a hétre a fajta egyik etalonját választottuk Györgykovács Imre somlói pincéjéből.


Hogyan készül a vörösbor?

2007. október 05.

Borkurzusunk előző részében lépésről lépésre bemutattuk a fehérbor készítését, most pedig nagy vonalakban felvázoljuk a vörösborkészítés egyes fázisait. Most végre kiderül, mit takar a szénsavmaceráció és az almasavbontás.


A hét bora: Terrazas Malbec Reserva 2005

2007. október 02.

Ezen a héten messziről érkezett a bor kóstolópoharunkba, egyenesen az Andok 1000 méternél is magasabb ültetvényeiről. Nemcsak ettől olyan egzotikus azonban, hiszen a fajta is rendkívüli. Végre valami újdonság, ami nem cabernet, nem merlot, és még csak nem is pinot noir. Malbec névre hallgat.


A hét bora: Légli Landord 2006

2007. szeptember 25.

Már piacon a Légli Landord 2006-os, legújabb évjárata. Nem tudunk elmenni mellette szó nélkül. Megkóstoltuk, kiderült: ez az eddigi legjobb.


Hogyan készül a fehérbor?

2007. szeptember 24.

Borkurzusunk első fejezetében a bor világának alapvető fogalmaival ismerkedtünk meg, most eggyel tovább lépünk, és lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készül napjainkban a fehérborok többsége.


A hét bora: Villa Tolnay Olaszrizling 2005

2007. szeptember 18.

Ismét külföldi bort szerettünk volna poharunkba tölteni. Félig-meddig sikerült is, hiszen annak a birtoknak a tulajdonosa, ahonnan e heti borunk származik, valóban külföldi: Philipp Osernek hívják. 2005-ös olaszrizlingje mellett nem tudtunk szó nélkül elmenni.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5