Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 9 találat van a Deluxe.hu oldalon

Bemutatjuk a legjobb ötputtonyos aszúkat

2011. február 21.

Azt gondolhatnánk, hogy a puttonyszám növekedésével egyenes arányban nő az aszú minősége, ez azonban korántsem bizonyos. Tény, hogy egy háromputtonyos aszú sosem tud olyan olajos-bársonyos állagot és összetett ízvilágot produkálni, mint magasabb puttonyszámú rokonai, viszont számos aszúkészítő és -rajongó állítja, hogy puttonyból is megárthat a sok.


Több az aszú a vártnál Magyarországon

2010. november 05.

Közepes évjáratként értékelte az idei szőlőtermést Kiss István, a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatója. A tavalyinál jóval több lett az aszú, a késői szép őszi időjárásnak köszönhetően.


Mit együnk az aszúhoz?

2010. június 08.

Aszút inni nemcsak libamájhoz lehet, meglepően sokféle fogáshoz párosíthatjuk, ha nem ragaszkodunk a klasszikus ízharmóniákhoz. A lényeg, hogy merjünk kísérletezni, és ne tartogassuk az ünnepnapokra az édes borokat. Az Andrássy Pincészet rendhagyó menüje következik.


Tokajival ünnepel Európa egyik legnagyobb borkereskedője

2010. február 12.

A meghatározó borkereskedőnek számító Bordeaux Index magyar borral ünnepli évfordulóját. A 13 éves cég a világ egyik legjobb desszertborának tartott tokaji esszenciát kínálja ez alkalomból. Az 1993-as Chateau Pajzos Esszencia olcsóbban, negyedmillió forintért kapható.


A tökéletes aszúszem nyomában jártunk

2009. október 28.

Kevesen gondolnak bele abba, hogy mennyi munka, türelem és hozzáértés szükséges egyetlen palack tokaji aszú elkészítéséhez, már a tökéletes aszúszemek leszedése és kiválogatása is hosszadalmas, tapasztalatot igénylő feladat. A Disznókő Szőlőbirtokon próbálkoztunk meg az aszúszüreteléssel, bevalljuk, nem sok sikerrel, viszont kiderítettük, miért a hölgyek jobbak ebben a műfajban.


Szepsy István lett a Borászok Borásza

2009. május 18.

Szepsy Istvánt választotta a Borászok Borászának a Vinum Praemium Alapítvány által megnevezett 50 borász. Az év felfedezettje címet Bott Frigyes, a Magyar borért különdíjat pedig Demeter Zoltán kapta.


Borvacsorán jártunk a kontinens közepén

2009. január 21.

A libamáj, a kéksajt és mogyoró mousse közös pontja az, hogy kitűnően illenek a tokaji édesborokhoz. Tokaj-Hegyalja ízeit és borait kóstoltuk, a tállyai Oroszlános Borvendéglőben szervezett borvacsorán, ahol a régió pincészeteinek boraira öt szálloda séfje komponált ételeket.


Hogyan készül a tokaji?

2007. október 31.

Miután bepillantást nyertünk a fehér- és vörösborkészítés kulisszatitkaiba, borkurzusunk soron következő fejezetében a tokaji borkategóriák elsőre kaotikusnak tűnő világában igyekszünk rendet tenni. Most megtudhatja, mi is az a szamorodni, a fordítás és a máslás.


Különleges aszúkóstoló a Gundelben

2006. április 27.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Tokaj Renaissance Egyesület a már hagyományossá vált évjáratok borkóstolóját. Az április 29-re eső szombati aszúbemutatón ezúttal száraz borokat is kóstolhat a Gundel tájékán járó borínyenc.Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5