Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 248 találat van a Deluxe.hu oldalon

Meghirdették a Nagy Ízutazás évét

2006. február 25.

Márciusban indul a Magyar Turizmus Zrt. "Nagy Ízutazás 2006" nevet viselő gasztrokulturális évadja, amellyel a társaság újfent fel kívánja hívni a figyelmet a hazai ételek és italok értékeire. Üröm az örömben, hogy a Korty elnevezésű ital nem váltotta ki a borszakma lelkesedését azáltal, hogy Tokaj legértékesebb kincsét, az aszúeszenciát sörrel és karsztvízzel pancsolták fel a gasztronómia önjelölt mesterei.


Ízlésterror: aszúeszencia és műanyag pohár

2006. február 24.

Tokaji aszúeszenciát is tartalmaz az a folyadékelegy, amely az utóbbi időben nagy felháborodást keltett a gasztronómia szakmai berkeiben. A legnemesebb magyar nedűt olyan keverékbe csepegtették, melynek alapját sör és víz képezi. A nemzetközi porondon bemutatott folyadék a roppant szellemes, csupa nagybetűvel írandó "KORTY" nevet kapta.


Különleges napok a Remíz étteremben

2006. február 23.

Különleges, Heuriger hangulatú napokkal várja a vendégeket a budapesti Remíz étterem feburár 27. és március 3. között. Az öt nap alatt hagyományos osztrák ételeket szolgálnak fel a megszokott "remízes" ízekkel. A Heuriger-napok étlapján többek között libamáj, lazac, különféle sajtok, pisztráng és bécsi roppanós virsli is szerepel.


Ételvariációk az etyek-budai pezsgőkhöz

2006. február 21.

Régi-új borvidékünk, az Etyek-Budai az utóbbi években kapta vissza a budai körzetet, igaz, a hagyományosan idetartozó sashegyi és budafoki szőlők nélkül. Az etyeki és a budai régió egyaránt rendelkezik azzal a tulajdonsággal, ami a területet tökéletes pezsgőalapanyagot termő hellyé teszi.


Cukrászünnep Budapesten

2006. február 16.

Február 19-21. között kerül sor Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb cukrászati, sütőipari és gasztronómiai szakkiállítására, az UKBA-ra a budapesti Hungexpo területén. A 14. alkalommal megrendezett kiállításon a szakma a közönséggel együtt ünnepli majd százéves fennállását. Idén az elmúlt két év irányzatait és a 2007-es újdonságokat mutatják be a híres világmárkák és a most induló magyar vállalkozások.


Valentin-napi vacsorák

2006. február 14.

A Valentin-napi ünneplés egyik fénypontja lehet egy különleges, romantikus vacsora. Ezt akár otthon is elkölthetjük kettesben a szerelmünkkel, de sokkal kényelmesebb, ha egy igazán jó étteremben kényeztetnek minket a legfinomabb fogásokkal.


Szánalmas ételnevek a magyar nyelvben

2006. február 13.

Izgalmas dolog a nyelv fejlődését megfigyelni, különösen a változások felkavarodott korszakában. Ilyenkor felszínre kerül és tombol a nyelvi félműveltség, félrehallások okozta bájos marhaságok kerülnek a köztudatba, és terjednek nyelvi kór gyanánt. Jelen sorok buzgó írója jártában-keltében bőven akad ilyenekre étlapokon, éttermi és lacikonyhai táblákon egyaránt.


Valentin vágykeltői

2006. február 10.

A régi idők boszorkányait nem egyszer azért égették meg, mert úgy tartották, szerelmi bájitalokat kevernek, és annak segítségével delejezik meg a kiválasztott férfiút. Manapság szerencsére senkit sem küldenek máglyára azért, mert vágykeltő ételeket főz a párjának, Valentin napjának közeledtével pedig egyenesen kívánatos, hogy valaki ismerje az afrodiziákum hatású ételeket. Ha meg szeretnénk lepni kedvesünket egy gerjesztő menüvel, használjunk minél többet az alább bemutatott hozzávalókból, és a hatás garantáltan nem marad el.


Ételvariációk Eger boraihoz

2006. február 08.

Eger nehéz helyzetben van. Talán csak a Balaton mellett fekvő borvidékek borai devalválódtak oly mértékben az elmúlt évtizedekben, mint az egriek. Ami Egri Bikavér és Leányka néven palackba került, az valami egészen más volt, mint amit szerettünk volna, és az utóbbi egy-két évjáratban kóstolhattunk a borvidéktől.


Kávé: Etiópiától a budapesti Pilvaxig

2006. február 01.

A nemzetközi kereskedelemben a kávé értékben kifejezett éves forgalmát csak az olajé előzi meg. Nem csodálkozhatunk hát azon, hogy a kávébabból nyert élénkítő ital még ma is óriási, sőt egyre nagyobb üzlet. A kávéivás története többszáz éves múltra tekint vissza külföldön és Magyarországon egyaránt, és még az is lehet, hogy hazánkban újjáéled a 20. század elején virágzó kávékultúra.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25


Legfrissebb

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Astoria Szálló

Astoria Szálló

Százéves az Astoria Szálló

Száz éve, 1914. március 14-én nyitotta meg a kapuit a budapesti Astoria Szálló, amely a centenáriumi évben kiállításokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal és nyitott napokkal várja a látogatókat.

Per Se

Per Se

Higiéniás gondok három Michelin-csillag alatt

Leszerepelt a februári higiéniai vizsgálaton New York egyik legdrágább étterme.

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5