Címketár a Deluxe.hu oldalain

[A-Á] [B] [C-CS] [D] [E-É] [F] [G-GY] [H] [I-Í] [J] [K] [L] [M] [N-NY] [O-Ó] [Ö-Ő] [P] [Q] [R] [S-SZ] [T-TY] [U-Ú] [Ü-Ű] [V] [W-X-Y] [Z-ZS]

A kifejezésre 367 találat van a Deluxe.hu oldalon

Vacsora Budapest legjobb éttermében

2006. március 08.

Aki valaha is kóstolta Fausto Di Vora ételeit, biztosan nem lepődött meg azon, hogy a 2005-ös Dining Guide-díj első helyezettje a budapesti Fausto’s étterem lett. A több mint tíz éve üzemelő hely a Dohány utcai zsinagógával majdnem szemben bújik meg, törzsvendégei pedig általában el sem kérik az étlapot, hiszen a séf legtöbbször személyesen ajánlja a nap legfrissebb és legjobb fogásait. A tapasztalatok szerint csalódás kizárva.


Az üzleti ebéd kisábécéje

2006. március 03.

Az üzleti ebédek írott és íratlan szabályai közt manapság egyre nehezebb eligazodni. Sok esetben bizony nem sikerül eltalálni a megfelelő italt, és akkor is furcsán nézünk a szomszédos asztalra, ha a damasztszalvétára irattömb kerül. Hogy elkerüljük a hasonló eseteket, megkérdeztük Görög Ibolyát az üzleti ebéd hagyományos protokolljáról.


A molekuláris és avantgárd gasztronómia mesterei

2006. március 02.

Legendás séfeket bemutató sorozatunk első részében olyan nagy francia szakácsokkal foglalkoztunk, akiknek konyhaművészete mára klasszikussá vált. Ezúttal a klasszikusokon felnövő, de rajtuk jócskán túllépő séfeket mutatunk be, akik olyan ételkülönlegességeket alkotnak, mint például a jeges citromhógolyó vagy a tejpalacsinta.


Készülődés a csütörtöki ízorgiára

2006. március 01.

Bemelegíthetik ízlelőbimbóikat a holnapi „Torkos Csütörtökre” készülő ínyencek, ugyanis már csak egy napot kell aludni, hogy a Nagy Ízutazás keretében átadhassák magukat a magyaros konyha élvezetének.


Különleges napok a Remíz étteremben

2006. február 23.

Különleges, Heuriger hangulatú napokkal várja a vendégeket a budapesti Remíz étterem feburár 27. és március 3. között. Az öt nap alatt hagyományos osztrák ételeket szolgálnak fel a megszokott "remízes" ízekkel. A Heuriger-napok étlapján többek között libamáj, lazac, különféle sajtok, pisztráng és bécsi roppanós virsli is szerepel.


Az éttermek diktátorai

2006. február 17.

Nagy visszhangot keltett néhány éve Bernard Loiseau öngyilkosságának híre. A La Cote d’Or egykori séfje azért röpített golyót a fejébe, mert a Gault-Millau kalauz kevesebb pontot adott az éttermének, mint előző évben, a maximális húszból csak tizenhetet. Az eset természetesen meglehetősen egyedi, hiszen a sztárszakácsok többsége nem lesz öngyilkos, ha "lepontozzák" a vendéglőjét, azt azonban ők is tudják, hogy a nagy hírű éttermi kalauzok csillagai és szakácssapkái igen nagy mértékben befolyásolják üzletük forgalmát.


Mauritiusi falatozások

2006. február 17.

Az indiai-óceáni szigetország nem csak a búvárok és filatélisták paradicsoma, Mauritiuson az ínyencek is megtalálják számításukat.


Vacsora az Orient Expressen

2006. február 14.

Az Orient Express eredeti, több mint százhúsz éves vagonjaiban egy Párizs körüli négyórás, vacsorával egybekötött utazáson bárki részese lehet egy Agatha Christie-kriminek.


Valentin-napi vacsorák

2006. február 14.

A Valentin-napi ünneplés egyik fénypontja lehet egy különleges, romantikus vacsora. Ezt akár otthon is elkölthetjük kettesben a szerelmünkkel, de sokkal kényelmesebb, ha egy igazán jó étteremben kényeztetnek minket a legfinomabb fogásokkal.


Szánalmas ételnevek a magyar nyelvben

2006. február 13.

Izgalmas dolog a nyelv fejlődését megfigyelni, különösen a változások felkavarodott korszakában. Ilyenkor felszínre kerül és tombol a nyelvi félműveltség, félrehallások okozta bájos marhaságok kerülnek a köztudatba, és terjednek nyelvi kór gyanánt. Jelen sorok buzgó írója jártában-keltében bőven akad ilyenekre étlapokon, éttermi és lacikonyhai táblákon egyaránt.


12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5