A legjobb borászok és a világ csúcsszakértői Budapesten

Címkék: bor, kurzus, kóstoló

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A 2010-es év legkülönlegesebb borélményének ígérkezik a VinCE, a válogatott közép-európai borok seregszemléje. A márciusi rendezvény nem borfesztivál lesz, sokkal inkább mesterkurzusokkal és előadásokkal tarkított monstre borkóstoló. Az ország legjobb borászai és a világ csúcsszakértői mellett ott lesz 100 borászat 600 bora is.

A borvilág legnagyobb nevei érkeznek a rendezvényre, például Jancis Robinson, az egyik legismertebb Master of Wine. Jancis Robinson kétségtelenül Európa legbefolyásosabb borszakértője, a Financial Times borkritikusa, a Világ Boratlaszának szerzője. Most először lehet részese a hazai közönség a szakértő előadásának, amelyet Brandek vagy terroirok címmel hat mesés bor kóstolásával tart meg.

VinCE
Jancis Robinson, a Financial Times borkritikusa

A bor mesterei mindössze 278-an vannak a világban, és az bennük a közös, hogy ha beleszippantanak, majd belekortyolnak egy pohár borba, akkor "beindul a fejükben az analizáló szoftver": az adott borról nemcsak azt mondják el, hogy milyen fajtából készült, mikor, hogyan és hol, de azt is, hogy meddig lehet érlelni, mennyit ér a különböző nemzetek borpiacán és hogy stílusával milyen trendbe illik, milyen jövő vár rá.

Siobhan Turner ügyvezető igazgató, Lyne Sherriff MW elnökhelyettes és Elizabeth Gabay MW oktató is előadást tart az érdeklődőknek. Ők a világ legnagyobb presztízzsel bíró boroktatási intézményéről beszélnek, majd a hallgatóság kérdéseire is választ adnak. Két MW mesterkurzust is tart, ahol hat bor kóstolásán keresztül mutatják be a mesteri kóstolás titkait. Ez a mesterkurzus olyannak ígérkezik a résztvevők számára, mintha másfél órára a patinás intézmény hallgatójává válnának, ide szakmai borértőket várnak.

A minőséget az garantálja, hogy csak olyan pincészetek állíthatnak ki, akik már szerepeltek a szervező Decanter magazinban négy-, vagy ötcsillagos borral. A VinCE-n ott lesznek a borászok is, akik a kóstolt borokról maguk mondják el, hogy mit kell tudni, mi az erénye, mihez ajánlják.

VinCE
Kóstolni való tételekben sem lesz hiány

Az előadásokat között meghallgathatjuk a vezető angol dizájner szakember, Omar Honigh-ét is, amely a márkaépítésről, egy bor eladhatóságának növeléséről szól majd. Konstantinos Lazarakis MW előadása a webes kereskedelemről, a Decanter nemzetközi szerkesztőségének előadása a mai trendekről nyújt képet, és arról, hogyan lehet egy bor sikeres egy borversenyen.

A kétnapos eseményen összesen nyolc mesterkurzus, nyolc előadás és két workshop közül választhatnak a résztvevők. Akik közben szabadon kóstolhatják a kiállító 100 pincészet borait, illetve más gourmet termékeket a sajttól az olívaolajig. A kóstolásért nem kell külön fizetni, jár az összes belépőjegyhez.

A VinCE Platinum Ticket birtokosa a borvilág említett sztárjaival kóstolhat, részt vehet az előadásokon és workshopokon, és korlátlanul kóstolhatja a 100 kiállító pincészet borait. A VinCE Gold Ticket kétnapos felhőtlen kóstolást biztosít előadásokkal és workshopokkal, a VinCE Silver Ticket pedig a hétvége egyik napján nyújt lehetőséget kóstolásra és tanulásra. További információ és jegyvásárlás a rendezvény honlapján.

A március 20-21-i rendezvény helyszíne az ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal Budapest. A borfanatikusoknak, kezdő és haladó kóstolóknak ajánlott rendezvény az év egyik legérdekesebb boros eseményének ígérkezik. "Nem kellenek kuponok, nem lesz nótaszó, sem hurkaszag, lesznek viszont remek borok és minden, ami a bor élvezetét szolgálja" -ígérik a szervezők.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5