A legjobb fitneszklubok Budapesten

Címkék: Budapest, firness, wellness, klub

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Chilembu Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Akár szerepelt az újévi fogadalmak között, akár nem, érdemes időt áldozni a rendszeres testmozgásra. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy hol és milyen körülmények között sportolunk. Összegyűjtöttük a legjobb fitnesztermeket és életmódklubokat Budapesten, néhányat le is teszteltünk.

Valószínűleg mindenki megtapasztalta már, milyen, amikor barátságtalan a recepciós, félórát kell várni a futógépre vagy a szabad öltözőszekrényre, és karnyújtásnyi hely sincs az aerobikteremben. Olyan helyeket ajánlunk, ahol ezek nem történhetnek meg, és különleges edzéstípusokat és személyre szabott szolgáltatásokat próbálhatunk ki, exkluzív környezetben.

Holmes Place


A nemzetközi egészségklub-hálózat első magyar tagja tavaly március elején nyílt meg a Gozsdu udvarban, 2200 négyzetméteren. Akik klubtagsággal rendelkeznek, korlátlanul használhatják az összes kardio-gépet, erőgépet és az úszómedencét.

Az új tagoknak egy órás bevezető foglalkozást tartanak, ahol egy szakképzett edző bemutatja és elmagyarázza a hagyományos edzőtermi szabályokat és a gépek használatát. A Precor speciális kardio-gépeket ízületi problémákkal rendelkező vendégek is használhatják.

A csoportos órák között a jóga, a Pilates mellett olyan foglalkozásokat kínálnak, mint a Power workout, a Body art vagy a Port de bras, ami lassú tempójú, táncos, koreografált órát jelent, amely nyújtja és erősíti az izmokat és a gerincet.
 
Lehetőség van triatlon edzésre is, itt 20 perces futásra, ugyanennyi ideig tartó tekerésre és úszásra kell felkészülni, és az átlagosnál egy kicsit komolyabb erőnlétet igényel a cardio kickbox óra is. A személyi edzés a megszokottnál drágább, viszont nagyobb hatást is érhetünk el vele. Az edzők a táplálkozásra, életmódra, vagy akár a legjobb lábbelire és ruházatra vonatkozóan is adnak tanácsokat.

Ha túl vagyunk az igen hatékony edzéseken, a gőzfürdőben, és a masszázsmedencében lazíthatunk, a méregtelenítéshez pedig két szauna is a rendelkezésünkre áll.

Törülközőt, tusfürdőt, testápolót nem kell magunkkal cipelnünk, ugyanis ezek a klubtagoknak ingyen járnak, a nagy teljesítményű hajszárítóknak köszönhetően akár romantikus vacsorára is indulhatunk közvetlenül az edzések után.

Lite Wellness Club

A hálózat két klubbal rendelkezik Budán. Mi a Sport Maxban található "Lite Wellness Hegyvidék" klubot látogattuk meg. A recepción egy kártyát adnak, és mire a vendég észbe kap, már le is fényképezik. Erre a nyilvántartáshoz van szükség, akkor is, ha csak egyszer próbáljuk ki a klubot.

litewellness.hu
A virtuális személyi edző mindent mér

Erre elég kicsi az esély, ugyanis a város egyik legjobb fitneszklubjában 3000 négyzetméteren, egy hatalmas edzőteremben, egy kardio-galérián és több különteremben küzdhetünk az állóképességünkért.  Méghozzá úgy, hogy semmire nem kell várni.

A klub számos high-tech újítást vezetett be. A belépés, az öltözőszekrények nyitása és zárása a recepción kapott kártyával történik. A TGS kulcsrendszer folyamatosan regisztrálja és személyre szabottan kiértékeli az edzőteremben nyújtott teljesítményünket. A "virtuális személyi edző" tárolja az edzéstervünket és minden edzés tartalmát rögzíti.  

Természetesen hús-vér szakemberrel is dolgozhatunk együtt, ha a gépek nem motiválnak eléggé, amikor fáradni kezdünk. A Kinesis egy külön teremben, kizárólag személyi edzővel végezhető edzésmód. 

Az órarendben olyan alternatív edzések is szerepelnek, mint a Pilates Mat, vagy a Body Art, aki pedig nem most kezdi az alakformálást, bevállalhat egy 90 perces "full kondit" is. Mi ezt kihagytuk, inkább lelkiismeretesen végigpróbáltuk a wellness-részlegben a finn, szín- és aromaterápiás szaunát, a gőzfürdőt és az infrakabint.

Egy havi kombinált bérlet 23 900 forintba kerül, de van lehetőség napi, vagy akár féléves, éves, 10 alkalmas bérlet vásárlására is. A klubot egy alkalommal ingyen is kipróbálhatjuk, a próbaedzésre azonban be kell jelentkezni.

 

 

1.  A legjobb fitneszklubok Budapesten
2.  Relaxáció és pump

 

6 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Manuka | 2010. június 7., hétfő 18:02:33

Aki akar tenni az egészségéért az vesz egy jó futócipót és lemegy ingyen futni. Aki nem akar és lusta az járhat havi 40.000-ért is luxus terembe, személyi edzővel 60.000, punnyadt marad...

Egres | 2010. február 23., kedd 13:20:30

én a Lite-ba járok,tényleg nagyon jó. Mindenhol tisztaság van, kellemes meleg,tökéletes, bár picit drága!

Szilvia | 2010. február 4., csütörtök 18:31:16

Hm... Na épp ezért én egy átlagos fitness terembe járok. Olcsó, nem kell sokat várnom semmire és elég sok óra közül választhatok, ahol mindig van hely és mégsem lézengenek! Hajrá kangoo! :)

feri | 2010. február 4., csütörtök 14:49:52

Ezek a műmájer helyek. Oxygénben brazilok is vannak, úgyhogy nyugalomra a wellnessbe ne számíts!! Hajrá Újpest

bella | 2010. február 4., csütörtök 14:45:34

Az újpesti oxygen belülről olyan, mint egy jellegtelen plaza! Hangulata semmi! A center méretéhez viszonyítva kicsi az edző terem. Aerobik órákon 2-3 ember lézeng, spinning átlagos. Ár-érték arány megkérdőjelezhető! Semmi különleges, de legalább jó drága. :) B

csiga | 2010. február 4., csütörtök 14:38:12

lusta disznók sehol sem fogynak le

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5