Ki lesz az új Bill Gates?

Címkék: tech, milliárdos, lista

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem a Windows egy újabb változatának elkészítéséről van szó, és nem is Steve Ballmer helyének átvételéről a Microsoftnál. A Forbes listája azokról a saját erőből feltörekvő fiatal milliárdosokról szól, akik meghatározót alkothatnak a tech- és információs szektorban.

Az informatika hőskorában persze egyszerűbb volt - ma legalábbis annak tűnik - olyat alkotni, ami akkorát szólhat, mint annak idején a Windows. Akkor kicsi volt a célcsoport, és ami azok körében elterjed, a később csatlakozó fogyasztók milliárdjai is az ő példájukat követik.

Ugyanez megfigyelhető a közösségi oldalak felfutásában is. Mark Zuckerberg a Facebook 2004-es alapításakor alig volt 20 éves, ma az oldal már 11 milliárd dollárt ér. Sokat hallunk még Sergey Brinről és Larry Page-ről, a Google alapítóiról, akik a legnépszerűbb böngésző megalkotásával tették alapértelmezetté cégüket a felhasználók fejében.

Forbes.com
Josikazu Tanaka 1,6 milliárdos vagyonnal rendelkezik

De vannak más, hasonlóan fiatal, ambíciózus techguruk, akik olyan vagyonra, elismertségre számíthatnak, mint akár Bill Gates. Ilyen például a Josikazu Tanaka, a világ második legfiatalabb self-made milliárdosa. Zuckerberghez hasonlóan ő is egy közösségi oldallal, a Gree-vel érte el sikereit. A Japán 18. leggazdagabb emberének tartott, 32 éves Tanaka 1,6 milliárdos vagyonnal rendelkezik, ami csaknem a duplája a tavalyi felmérés eredményének, ennyit nőtt a cégének részvényértéke egy év alatt.

Pályafutását a Sonynál kezdte, majd egy online üzlethez, a Rakutenhez szegődött. A Gree-t itt kezdte el fejleszteni hobbiból, aminek ma 15 millió felhasználója van.

Tavaly márciusban, a Forbes milliárdosainak listáján csak három olyan negyven év alatti szerepelt, aki a tech-szektorban szedte meg magát. Ez a szám ma már nyolc. Ebből négy kínai, három amerikai születésű, Tanaka pedig Japánt képviseli.

Forbes.com
William Ding webes keresővel szerzett vagyont

Olyan nevekkel találkozhatunk, mint Csen Tianqiao, aki 36 évesen online játékokkal szedett össze 1,3 milliárdot, William Ding, aki keresővel és ingyenes email-szolgáltatással ma már 2,25 milliárdot birtokol. Ma Huateng 38 évesen 3,8 milliárd dollár birtokosa, többek között a QQ.com miatt, ami a világ 11. legnépszerűbb oldala. A 28 éves Zhang Zhidong egy chatprogrammal indította el mai értéken 1,4 milliárdos karrierjét.

Bill Gates pár nappal a 32. születésnapja előtt került fel a Forbes milliárdosok listájára. 1,25 milliárdja volt akkor, noha egy évvel korábban csak 325 ezre volt. Mint látható, hasonló vagyonnövekedéseket láthatunk ma is, a jelszó az online szolgáltatás és a naprakész ismeretek a webes trendekről.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5