Nem akar feledésbe merülni a 83 éves playboy

Címkék: playboy, örökség, Egyesült Államok,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

MTI

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A 83 éves Playboy-alapító, Hugh Hefner saját bevallása szerint élete legjobb szakaszában van, életmódja mit sem változott az elmúlt évtizedekben, sokat dolgozik és három barátnőjével él. Sokat sejtet azonban, hogy már életművének feledésbe merülése miatt aggódik, és az amerikai kultúrára tett hatását veszi számba.

A hedonizmus prófétája életmódján mit sem változtatott, ma is egész nap dolgozik a magazinján, Európába és Las Vegasba utazik, potencianövelőt szed, night clubokba látogat három vele élő barátnőjével - akik akár a dédunokái is lehetnének -, és Brian Grazer producerrel új filmen dolgozik.


Ma is úgy él, mint negyven éve

"Ez életem egyik legjobb szakasza. Jobb és gazdagabb még annál is, mint ahogy az emberek elképzelik" - mondta a lapnak.

Nem titok, hogy a Playboy Enterprises, Hugh Hefner cége, amelyet a változó médiavilág szintén meggyötör, bizony mankóra szorul. A vállalat a minap bejelentette, hogy a magazin példányszámát 1,5 millióra csökkenti a korábbi 2,6 millióról. A cég hét egymást követő negyedévben veszteséges volt. Talán még sokkolóbb, hogy sejteni engedték, szó lehet akár a vállalkozás eladásáról is - mindeddig ez elképzelhetetlennek számított, legalábbis amíg Hefner él.

Ő maga persze tudja, hogy minden jó parti egyszer véget ér. Már régen megvásárolta saját kriptáját egy Los Angeles-i temetőben, Marilyn Monroe sírja mellett. Korábban azonban gyakran beszélt arról, hogy életének nem lenne értelme a Playboy nélkül. "Ha eladnám, az a vég lenne számomra" - szögezte le. Igaz, hozzáfűzte azt is, hogy már nem harmincéves, és gondolnia kell a magazin jövőjére.

Hefner ma láthatóan több figyelmet fordít arra, hogy mit gondol majd róla az utókor. Nemrég átnézte gyermekkora óta vezetett jegyzetfüzeteit, amelyekből több mint kétezer gyűlt össze. Továbbá szabad belépést biztosított egy Brigitte Berman nevű rendezőnőnek, aki Hugh Hefner: playboy, aktivista és lázadó címmel filmet forgatott róla. Az alkotást a torontói filmfesztiválon mutatták be, Hefner is jelen volt, oldalán két ifjú szőkeséggel.

Hefnert sokan gyűlölik és sokan szeretik, de senki sem vitatja, hogy életműve nagy befolyást gyakorolt az amerikai kultúrtörténetre. Lapkiadóként körülbelül azt művelte a szexszel, mint amit Ray Kroc, a McDonald's alapítója a gyorséttermi táplálékkal: fogyaszthatóvá tette a felemelkedő középosztály számára.

Elsősorban a Playboy-nyuszik, a kosztümös, tökéletes testű lányok kulturális ikonjának megteremtésére, a faji korlátok lebontására - fekete bőrű előadóművészeket fogadott be klubjaiba -, és arra gondolnak, hogy Hefner számos feminista ügyet is felkarolt, beleértve az abortusz jogát és az egyenlő jogokra vonatkozó alkotmánymódosítást.

"Ma a szó szoros értelmében nagyon más világban élünk, és hát abban, hogy ilyenné váljon, nekem is volt szerepem" - nyilatkozta Hefner életművéről a The New York Timesban, de rögtön hozzáfűzte: "Persze erről a mai fiataloknak fogalmuk sincs".

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5